Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Els tests d'antígens per la diada castellera de Santa Tecla

El sector químic de Tarragona dona tests d'antígens per fer la diada castellera

Serà el primer cop que s'aplica el protocol casteller que han fet les colles tarragonines i l'Ajuntament

La plaça de la Font de Tarragona, si la pluja ho permet, viurà la represa de l'activitat castellera aquest dijous 23 de setembre. Una diada de Santa Tecla  en què hi participaran les quatre colles de la ciutat i que seguirà el ritual casteller amb entrada a plaça i tandes a l'antiga.

Una acció que, a més, s'emmarca en un estudi que lidera la Xarxa Santa Tecla. Serà possible gràcies a la col·laboració de vuit empreses del sector químic que han donat els 2.300 tests d'antígens necessaris per dur-lo a terme.

Aquest serà el primer cop que s'apliqui el nou protocol casteller elaborat de manera conjunta per l'Ajuntament de Tarragona, les colles castelleres de la ciutat i la Xarxa Sanitària Santa Tecla. Un protocol que compta amb una part tècnica i també contempla un vessant més científic-tècnica.

Aquesta última, a partir del treball dut pels professionals de la Xarxa Santa Tecla, tenir dades amb el màxim rigor científic que demostrin la seguretat de l’activitat castellera.

Tot i que les noves mesures pel Procicat no ho requereixen, l'estudi té l'objectiu de poder valorar l'impacte real. Per això es fa un seguiment i un recull exhastiu de les dades dels castellers participants en l'estudi a partir de quatre tests d'antígens.

En total, han estat necessaris 2.300 tests d'antígens. Un cost que ha assumit íntegrament diverses empreses del sector químic de Tarragona. En concret, han estat BASF, AITASA, Repsol, Iqoxe, Carburos Metálicos, Clariant, Covestro i LyondellBasell, amb el suport i coordinació de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT).

El públic assistent a la diada castellera estarà assegut en taules d'entre quatre i sis persones. Els Xiquets, la Jove, els Xiquets del Serrallo i els castellers de Sant Pere i Sant Pau faran un pilar simultani i una construcció que, com a màxim, pot ser un 3/7.