URGENT

⚽ El Barça fa públic el jugador que ha donat positiu per coronavirus

URGENT

🚑 Nou repunt de contagis a Espanya: 1.690 en les últimes 24 hores

El segon cinquè premi de la Loteria de Nadal cau a diversos punts de Catalunya

El número ha estat premiat amb 60.000 euros per sèrie

Imagen de archivo del Sorteo Extraordinario de Lotería de Navidad.
Imatge d'arxiu del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal | CatalunyaDiari.cat

Un nou cinquè premi del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal ha estat repartir, el segon de la seva categoria que surt avui. El número premiat és el 5431, agraciat amb 60.000 euros a la sèrie, 6.000 euros per dècim. En el cas del nostre país, ha caigut a Sabadell i a Santa Coloma de Gramenet. 

Pel que fa a la resta de números premiats, ja podeu consultar aquí la llista on apareixen tots els agraciats en el Sorteig de Nadal d'enguany, celebrat aquest divendres 22 de desembre.

Hisenda recaptarà més de 200 milions d'euros

  

El Ministeri d'Hisenda recaptarà més de 200 milions d'euros amb el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal que se celebra avui, gairebé sis milions més que el 2016, segons els càlculs dels Tècnics del Ministeri d'Hisenda, Gestha.

Els tècnics han apuntat que el sorteig dedicarà 2.380 milions en premis a repartir, 70 milions més que l'any passat, en el cas de vendre tots els dècims premiats. Així, la recaptació d'Hisenda serà un 3% superior aquest any.

L'impost sobre els premis superiors a 2.500 euros

Segons han recordat els tècnics de Gestha, les persones agraciades amb el premi 'Gordo', que reparteix 400.000 euros per dècim premiat, rebran 320.500 euros, ja que Hisenda es quedarà amb els 79.500 euros restants, corresponents al gravamen del 20% que s'aplica als premis majors de 2.500 euros des de l'any 2013.

Seguint la mateixa lògica, els agraciats amb el segon premi de 125.000 euros per dècim, pagaran 24.500 euros a l'administració. Pel que fa als guanyadors del tercer premi de 50.000 euros per dècim, se'ls hi retindrà un total de 9.500 euros.

Retenció automàtica

Per això, els tècnics han indicat que la retenció es realitza directament en cobrar els premis. D'aquesta manera, els premiats reben l'import amb l'impost ja descomptat amb un gravamen especial que és exactament del mateix import que la retenció descomptada en cobrar-lo. Així doncs, el premi no tindrà cap impacte en l'IRPF, excepte el d'afegir a la seva Declaració els possibles rendiments que els generi, com els interessos bancaris.

Una dada important que els tècnics també recorden és que «com la quantia del premi no s'inclou a la base general de l'IRPF, ni de l'estalvi, als premiats no els afectarà a l'hora de demanar beques, prestacions d'assistència o altres ajudes públiques que depenguin dels ingressos i no del patrimoni».


Comentaris

envia el comentari