Ortuño celebra el gol del triomf

El Nàstic perd contra l’Extremadura i pot descendir aquesta jornada

El Nàstic perd per 0 a 1 contra l’Extremadura amb un gol d’Ortuño en el minut 83 i pot baixar a Segona B diumenge si guanyen el Tenerife, el Numancia i el Rayo Majadahonda

Alfredo Ortuño celebra el gol del triomf amb els seus companys | Laia Solanellas

El patiment del Nàstic està a punt d’arribar al seu final. Els grana han perdut per 0 a 1 contra l’Extremadura amb un gol d’Ortuño en el minut 83 i veuen com el descens ja és inevitable del tot. Serà matemàtic aquest diumenge si el Tenerife s’imposa a Las Palmas, el Numancia guanya a Albacete i el Rayo Majadahonda fa el mateix al Martínez Valero d’Elx. Es produeixi o no la combinació, el futur del Nàstic és més contundent que mai: la Segona Divisió B.

Bon primer temps sense premi

Els grana han saltat a la gespa volent complaer l’afició tarragonina amb una victòria. Després de les declaracions de Josema i de pair el descens virtual, l’únic que queda és intentar donar alegries a una afició pacient i que encara ha de realitzar una senyora xiulada que els que vesteixen de curt s’han guanyat. Les poquíssimes opcions de permanència han provocat una paupèrrima assistència al Nou Estadi, tot i que els pocs que s’han aproximat a les graderies de la Budallera ho han fet amb ganes de veure un triomf en els últims encontres al futbol professional. Els d’Enrique Martín, casats amb la bipolaritat, han tornat a donar una bona imatge jugant a casa. No ha estat res espectacular però en comparació amb allò que es veu com a visitant, no hi ha color.

Uche ha estat el davanter més actiu del Nàstic
Ikechukwu Uche intenta rematar de forma acrobàtica en el primer temps | Laia Solanellas

Uche, el més actiu dels grana en el primer temps, avisava en el minut 11 amb una rematada a la mitja volta que sortia per sobre del travesser. En el minut 21 era Viti qui amb una rematada de cap donava problemes a un segur Casto. Potser ha estat per l’absència de pressió davant el descens virtual o perquè el rival ho ha permès així, el matx s’ha trencat i ambdós conjunts han anat d’una àrea a l’altra en un intercanvi de cops on els tarragonins han generat més perill. Thiouné enviava una pilota a l’escaire esquerre davant la sorpresa dels presents després de veure com Becerra evitava la diana d’Ortuño en el minut 27.

Qui perdona, ho paga

Com ja és costum d’aquest pèssim Nàstic, els tarragonins han tingut ocasions de gol que no han sapigut aprofitar. A les ocasions del primer temps cal afegir diverses accions de Pol Valentín en el segon temps. El gironí, que ha entrat en el lloc de Pipa en el primer temps, ha posat a prova el porter Casto en dues ocasions, trobant una encertada resposta del futbolista extremeny. L’Extremadura, seriós en defensa però no gaire encertat en la punta d’atac, ha esperat pacient la seva opció i l’ha trobat. Quatre minuts després d’un possible penal sobre Mikel Villanueva, Ortuño ha marcat el gol de la victòria. Una centrada des de la banda dreta era despenjada per Márquez al segon pal per a què el davanter visitant, sense oposició, anotés el 0 a 1.

Viti ha tornat a jugar
Viti ha estat titular en el centre del camp del Nàstic | Laia Solanellas

Després de la diana extremenya, no ha existit reacció. El Nàstic ho ha intentat però no ha aconseguit res de res i ha consumat la 23a derrota de la temporada. L’afició, farta, ha acomiadat l’equip amb xiulets i amb crits de ‘Directiva dimissió’ cap a la llotja. Jugadors com Abraham, Pol Valentín, Bernabé o Fali s’han aproximat al gol de muntanya per conversar amb ‘Orgull Grana’ i ‘Furia Grana’. La pròxima cita grana, dissabte vinent a les 16.00 hores, al Nou Estadi contra el Mallorca de Vicente Moreno. Si el descens no és real aquesta jornada, tot apunta al fet que ho serà d’aquí a set dies. Quines coses té el futbol. Qüestió de cicles.

Becera, Fali, Djetei (Salva 61’), Mikel, Pipa (Valentín 39’), Abraham, Thiouné, Viti, Imanol (Kanté 74’), Uche i Suárez

Extremadura

Casto, Díez, Granero, Pardo, Bastos, Lolo, Zarfino, Olabe (Pomares 83’), Perea (Nando 68’), Márquez (Tienza 89’) i Ortuño

0-1 / Ortuño (83’)

Per als locals Mikel (17’), Abraham (37’) i Thiouné (68’) i per als visitants Pardo (70’) i Nando (87’)