Segona edició edl festival de curts Ràbia de Cambrils

Torna la segona edició del festival de curts «Ràbia» de Cambrils

El festival es va estrenar l'any passat amb un gran èxit i ha decidit repetir, els interessats tenen temps d'inscriure's fins al 17 d'abril

«Ràbia» és el festival de micro curts de Cambrils que aquest any celebra la seva segona edició. El festival té la intenció de transformar la ràbia quotidiana en un sentiment positiu i ho fa a través de l'art, en aquest cas, el cinema de petit format. És una iniciativa impulsada per joves artistes integrats dins la Nit d'Artistes. Els interessats tenen temps d'inscriure's fins al 17 d'abril i ho poden fer a través d'aquest enllaç. 

Funcionament del festival 

El festival està adreçat a joves estudiants i a professionals del Camp de Tarragona, però també a amateurs i cinèfils d'arreu. Els concursants d'aquesta edició  tenen temps d'apuntar-se fins al dia 17 d'abril.  L'endemà, el 18 d'abril, a les 21.00 hores, tots els inscrits rebran un correu electrònic on se'ls revelarà algun objecte o concepte que hauran d'incorporar als seus curts. Els concursants  tindran temps fins al dia 21 d'abril per enviar el seu vídeo  de fins a dos minuts de durada. 

El jurat està format per quatre professionals del sector. Joan Bordera, director de fotografia; Kikol Grau, director; Jordina Rosa, actriu, artista performista, directora de teatre i cinema; i Adrià Triviño, actor i formador d'actors. 

El fia 27 d'abril, se celebrarà la gala final al cinema Rambla de l'Art de Cambrils. Enguany, han volgut reforçar el paper del públic i  hi haurà dos premis del públic.  És per això que, des de l'organització del festival animen a tothom a assistir a la projecció dels micro curts. L'entrada a la sala és gratuïta però no assegurada, per això, es recomana anar-hi amb temps.

A les 16.30 hores s'obriran les portes del cinema i en entrar se'ls donarà una papereta. Les projeccions començaran a les 17.00 hores  i, després de veure tots els curts,  hauran de marcar quin ha estat el seu preferit que es mereix guanyar el premi del públic i quin es mereix guanyar el premi «Ole tu», un premi menció especial del públic. A les 18.30, quan acabi la projecció i la votació, hauran de dipositar el seu vot a l'urna abans de sortir.   A les 19.00 hores, hi haurà un refrigeri de benvinguda al bar MART. Allà es farà l'entrega de premis. En acabar, hi haurà una festa amb músiques temàtiques relacionades amb el món del cinema a càrrec de Drama DJ. 

Els premis del Festival

Aquest any s'entregaran quatre premis. El curt que més agradi al jurat serà premiat amb 1.000 euros; el que més agradi al públic rebrà 600 euros; al més «rabiós» se'l premiarà amb 300 euros; i, finalment, el premi menció del públic «ole tu» rebrà 300 euros. 

El Festival no depèn de cap subvenció pública i tots els ingressos que rep dels seus patrocinadors els destinen, íntegrament, als premis i a la gala. L'any passat el Festival va celebrar la seva primera edició i ho va fer amb un gran èxit. El concurs va comptar amb 22 curtmetratges i van aconseguir omplir el cinema de Cambrils i el bar Beach Point.