La segona equipació del Barça per la pròxima temporada serà de color groc

Una franja blaugrana creuarà la samarreta en diagonal d’esquerra a dreta

Imagen de la nueva segunda zamarra del Barça para la temporada 2019-2020.
Imatge de la nova segona samarreta del Barça per a la temporada 2019-2020. | Mundo Deportivo

Després que fa unes setmanes es revelés que la pròxima temporada el Barça vestirà una samarreta de quadres, ara ha sortit a la llum com serà la segona equipació. Segons ha tret en exclusiva ‘Mundo Deportivo’, el groc és el color escollit per Nike i anirà acompanyat d’una franja blaugrana que creurà en diagonal d’esquerra a dreta.

Es tracta d’una samarreta molt similar a la que el Barça ja va tenir com a segona equipació entre 1975 i 1980, l’única diferencia entre aquell i l’actual és el sentit de la franja, que en l’etapa de Cruyff i Rexach creuava en diagonal de dreta a esquerra. Un model que al llarg dels anys s’ha tornat a escollir amb diverses variacions.

Als anys 80, la franja blaugrana va deixar d’estar en diagonal, va passar a estar en vertical a la part dreta de la samarreta i, a més, es van incloure unes franges a les mànigues. La temporada 2008-2009, la del triplet de Guardiola, es va recuperar aquest disseny però la franja vertical es va col·locar a l’esquerra, van desaparèixer les de les mànigues i el coll va ser de color blau marí.

Imagen de la nueva camiseta del FC Barcelona para la próxima campaña.
Imatge de les equipacions grogues que ha tngut el Barça a la seva història  | Mundo Deportivo

 

El groc, el color de la mala sort

Si en la numerologia es diu que el 13 és el número de la mala sort, en el món dels colors aquest és el groc. El Barça el va utilitzar per primera vega la temporada 1975-1976 després d’haver utilitzat durant més de sis dècades una samarreta blanca i un pantaló blau com a equipació alternativa. El primer partit amb el nou color va ser a la tornada de les semifinals de la Copa de la UEFA que va acabar amb un empat a 1 contra el Liverpool que deixava eliminats als catalans.

Els anys posteriors els resultats dels blaugranes amb la samarreta no van anar molt millor i després de derrotes contra el Manchester United, el Metz o l’Osasuna, van decidir canviar-lo pensant que donava mala astrugància. En canvi, en les seves versions futures la mala sort ha desaparegut i la samarreta groga de la temporada 2008-2009 sempre serà recordada per la del gol d’Iniesta a Stamford Bridge a les semifinales de Champions.

Andrés Iniesta marcó en Stamford Bridge uno de los goles más importantes de la historia del Barça
El Barça va portar el groc a la samarreta suplent la temporada 2008-2009   | CatalunyaDiari.cat

 

La primera samarreta a quadres

Si la equipació suplent serà molt similars a algunes clàssiques, la primera serà tot el contrari: totalment innovadora. Per primera vegada en la història del club, el Barça lluirà una samarreta de quadres blaus i granes i abandonant les tradicionals franjes verticals que sempre han caracteritzat al club.

Una equipació que Nike ja ha començat a produir i que podria lluir també un nou escut més senzill i bàsic. El canvi de la icona del club però encara ha de ser aprovada per part dels socis compromissaris en la Assemblea que s’ha de celebrar aquest dissabte 20 d’octubre.

Recreació de la nova camiseta del Barça amb el nou escut
Recreació de la nova camiseta del Barça amb el nou escut | Cedida

Comentaris

envia el comentari