Segona mort per coronavirus a l'Hospital Santa Creu de Jesús, a Tortosa

Hi ha un brot que afecta 10 persones

Carpa del SEM a les afores de l'Hospital Arnau de Vilanova a Lleida, 07/07/2020
Una nova persona ha mort a Tortosa a causa dels nous brots de coronavirus sorgits a Catalunya. | Catalunya Diari

Males notícies arriben des de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa, on hi ha un brot de coronavirus. Després d'anunciar-se la primera mort a causa de la Covid-19 al centre sanitari, aquest dimarts al matí, segons ha confirmat la directora territorial de Salut, Mercè Lleixà, en una entrevista al programa l'Ebre Al Dia, s'ha confirmat la segona mort.

A l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, centre hospitalari de titularitat de l'Ajuntament de Tortosa, hi ha un brot que afecta 10 persones: un metge, dues auxiliars d'infermeria —una de les quals és germana de la Consolació—, quatre pacients ingressats i tres germanes de la Consolació. Les dues víctimes mortals a causa de la malaltia estan comptabilitzats i són pacients de l'hospital tortosí.

Sis nous brots a Tarragona

El Departament de Salut ha confirmat aquest dimarts sis nous brots de covid-19 en les darreres 24 hores a la demarcació de Tarragona, amb la qual cosa la xifra de focus se situa en dinou. Al Camp de Tarragona els nous brots s'han localitzat a Tarragona (amb quatre casos positius i 23 contactes en seguiment), Salou (cinc casos i 33 contactes), Reus (quatre casos i 33 contactes) i Vila-seca (cinc casos i 23 contactes).

Tots són de l'àmbit familiar tret del de Salou, que correspon a un grup d'amics. A les Terres de l'Ebre n'hi ha un a Sant Carles de la Ràpita (tres casos i 15 contactes en un àmbit social), i un altre de tipus familiar al Raval de Crist de Roquetes amb tres casos confirmats i una xifra de contactes pendent de determinar.

Per la seva banda, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha informat que una treballadora de l'Hospital Comarcal d'Amposta ha donat positiu i que s'està a l'espera dels resultats de les proves PCR fetes a personal i pacients ingressats a la tercera planta. La resta del centre funciona amb normalitat.


Comentaris

envia el comentari