El semàfor del 23 de juliol de 2018

Pau Morales
Director de l'Acampada Jove

Un any més, Montblanc diu adéu a l'Acampada Jove. Junt amb el festival també marxen milers de joves que han passat els darrers dies a la vila. Després de tota l'agitació i l'ambient festiu que implica l'Acampada Jove, Montblanc recupera la normalitat. En aquesta edició de l'Acampada, es calcula que han sigut més de 31.000 els joves que s'han acostat a la Vila Ducal per gaudir dels diversos actes que s'oferien durant els 3 dies.

 
David Lobo
Cap de colla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han fet història i han igualat la millor diada del seu historial aquest passat dissabte al Catllar. De sortida, han completat el 3de8, el vuitè de l’any. A la segona ronda, s’han apuntat el 2de7, també el vuitè de l’any. Han tancat les tres rondes de castells amb el 4de8, que és el quart d’aquest 2018. A la ronda de pilars, han descarregat el primer pilar de 7 amb folre, que s’ha hagut de lluitar fins a l’últim alè per part del terç.

 
Noemí Llauradó
Presidenta del Consell d'Administració de l'Hospital Sant Joan de Reus (ERC)

L'Hospital de Sant Joan de Reus és el primer de tot l'Estat espanyol en tancar un accelerador lineal —una màquina que irradia els tumors malignes— a l'estiu. No hi ha precedents i els professionals de la radioncologia alerten de que «el càncer no fa vacances i no té cap sentit un tancament temporal. Això crearà i dispararà llistes de espera i qui ho pagarà seran els pacients». Un toc d'alerta greu per a l'hospital reusenc.