El semàfor del 08 d'agost de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Vanessa Sánchez
Coordinadora del PAE-TPI de Reus

El Programa d'Atenció Específica al Trastorn Psicòtic Incipient treballa per detectar i tractar pacients que pateixen algun trastorn psicòtic des de les fases més primerenques. Al Camp de Tarragona n'hi ha a diverses comarques i té detectats entre 40 i 45 nous casos de psicosi a l'any. Malgrat que les causes de la malaltia encara no es coneixen del tot i hi intervenen factors genètics i ambientals, crida l'atenció que un 40% dels pacients atesos a casa nostra son fumadors de cànnabis a diari. Amb aquests programes es treballa en profunditat i en qualsevol fase de la malaltia per evitar que es compliqui a la vegada que es fa difusió de la mateixa, especialment entre la gent més jove, per detectar-ne nous casos a temps.

 
Aron Marcos
Regidor de Medi Ambient de Calafell (PSC)

Calafell sancionarà les parades dels mercats setmanals que no recullin els residus. Amb aquesta mesura es vol acabar amb la brutícia que queda els dies que es fa mercat al municipi, de la mateixa manera que passa en molts altres municipis. L'objectiu de la mesura, que en una primera fase servirà per informar els paradistes de què han de fer i com ho han de fer, és aconseguir que deixin tots els residus recollits de manera correcta quan acabin la seva activitat perquè els serveis de neteja els puguin recollir

 
Arnau Martín
Il·lustrador

L'il·lustrador barceloní afincat a Tarragona, Arnau Martín és l'autor del cartell de Santa Tecla 2019, un cartell compartit en honor a les quatre colles castelleres de la ciutat. Tarragona ja escalfa motors i ja està ultimant tot el merxandatge de Santa Tecla 2019 ja que sortirà a la venda el dia 20 d'agost.