Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El semàfor de l'11 de setembre de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Carla Aguilar
Consellera de Benestar Animal de Tarragona (ECP)

Traslladar la colònia de gairebé 40 porcs vietnamites que vivien a Sant Pere i Sant Pau ha estat un encert per part del consistori de la ciutat. No només pels mateixos animals -que estaran atesos i en millors condicions al refugi on viuran a partir d'ara - sinó també per retornar a la zona verda de la ciutat el seu us i funcionalitat inicials. El dispositiu de captura i trasllat dels animals va acabar ahir amb èxit.

 
Jesús María Barrientos
President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictar fa uns mesos l'ordre que els Mossos d'Esquadra exercicin vigilància permanent als jutjats catalans. El conegut com a pla TOGA és conseqüencia dels atacs que alguns jutjats van patir l'hivern passat a mans dels CDR. Aplicar aquest pla, però, suposa tenir molt menys efectius policials realitzant altres tasques de seguretat i especialment en punts d'interior on els efectius policials són escassos. El sindicat USPAC dels Mossos d'Esquadra ja ha començat a demanar que es suspengui el pla TOGA per disposar de més efectius, petició a la qual s'hi ha sumat l'Associació Catalana de Municipis i diversos alcaldes catalans.

 
Carles Prats
Regidor d'Empresa i Ocupació de Reus (ERC)

Mas Carandell de Reus ha presentat la seva oferta formativa per aquest curs, ampliant el nombre de cursos. En format presencial, dels 89 de l'any passat s'ha passat als 127 d'enguany i cal afegir-hi 134 cursos més en modalitat no presencial. Es preveu que hi puguin haver uns 4.000 alumnes aquest curs