Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Camp de futbol

El jutge expulsa el CF Reus durant 3 anys del futbol professional i li imposa una multa de 250.000 euros

El jutge ha dictat la ressolució definitiva que condemna el CF Reus

Xavi Bartolo, entrenador del CF Reus.
Xavi Bartolo, entrenador del CF Reus en una imatge d'arxiu. | Laia Solanellas

Ja hi ha sentència. El jutge de Disciplina Social de LaLiga ha decidit expulsar el CF Reus Deportiu durant 3 anys del futbol professional i a més li ha imposat una multa de 250.000 euros, trencant de cop amb tots els somnis dels nous propietaris del club roig-i-negre, que no han perdut l'esperança en cap moment. De totes les tipologies de sancions que li podien caure al CF Reus, aquesta és la més greu, tot i que dins del nivell de gravetat la sanció ha baixat dels cinc als tres anys. Podeu llegir el comunicat de la ressolució en aquest enllaç. Ara, el club té 15 dies hàbils per presentar recurs a la decisió.

Una sentència esperada

El CF Reus Deportiu ha vist com el jutge de Disciplina Social ha dictat sentència amb després de més de tres dies d’espera. Dijous passades a les 23.59 hores finalitzava el període temporal que tenien els serveis jurídics del club per presentar les al·legacions oportunes a l’expedient sancionador. Aquestes al·legacions, entregades minuts abans d’acabar el termini, van ser elevades junt a la proposta de sanció de l’instructor al jutge de Disciplina Social i aquest ha decidit el futur dels ganxets en el futbol professional.

 

En les últimes hores, aconsellats en part pels advocats dels jugadors, el CF Reus ha volgut apropar postures amb LaLiga. Intentant fer bo el canvi de propietaris, els roig-i-negres volen restablir les bones relacions amb Javier Tebas i Curt Onalfo, president de futbol dels del Baix Camp, assegurava aquest diumenge declarar-se 'fan' del president de LaLiga. Tot i aquesta declaració simbòlica, Tebas ja no decidia i era el Jutge de Disciplina Social qui tenia la paella pel mànec.

 

[predef]tarragona-whats-192[/predef]

Els possibles càstigs

LaLiga va obrir un expedient disciplinari al CF Reus pels impagaments als futbolistes del primer equip roig-i-negre, fet mereixedor de càstig i considerat com «molt greu» als estatuts de LaLiga, article 69.2 apartat B: «L’incompliment dels deures o compromisos adquirits amb l’Estat, així com amb els professionals i altres Societats Anònimes Esportives o Clubs».

Davant aquest fet, el club s’exposava a tres possibles sancions: una lleu, una moderada i una greu. La primera era una advertència, fet que no aniria més enllà d’una sanció econòmica d’entre 30.051,61 i 90.151,82 euros. Aquesta era la menys probable, tenint en compte que els fets que ha patit el CF Reus han agafat una destacada rellevància en el desenvolupament del torneig. La segona sanció era un descens de categoria i la imposició d’una multa econòmica d’entre 90.151,83 i 180.303,63 euros, càstig que s’aplica en casos d’especial gravetat.

I la tercera, aquella que havia proposat l’instructor, era la de castigar el club amb l’expulsió de la competició entre tres i cinc anys i una sanció monetària d’entre 180.303,64 i 300.506 euros. Aquesta sanció seria aplicable en casos d’especial gravetat sempre que vagi acompanyat d’un agreujant de reincidència. Finalment, el jutge de Disciplina Social ha decidit adoptar expulsar el CF Reus durant 3 anys del futbol professional i multar-lo amb 250.000 euros.

El CF Reus Deportiu ha rebut un dur càstig.
CF Reus Deportiu. | Laia Solanellas

I ara, quin és el següent pas?

Després de la sentència del jutge de Disciplina Social, el CF Reus veurà executat dos dels articles dels estatuts de LaLiga. El primer és l’article 89, punt que informa que la resolució judicial és d’execució immediata: «Les resolucions dictades pel jutge de Disciplina Social de la Lliga Nacional de Futbol Professional seran executives des del moment en què es notifiquin, sense perjudici dels recursos que siguin procedents». Per tant, la sentència del jutge s’aplica des de ja mateix.

Un cop executada la sanció, el CF Reus pot protestar. Si els serveis jurídics de l’entitat ho consideren adient, es pot seguir lluitant legalment per revertir la situació. Els reusencs, segons l’article 90 dels estatus de LaLiga, poden presentar un recurs al Tribunal Administrativo del Deporte en els pròxims quinze dies hàbils: «Contra les resolucions disciplinàries dictades pel jutge de Disciplina Social de la Lliga Nacional de Futbol Professional podrà interposar-se recurs en el termini de quinze dies hàbils, davant el Tribunal Administrativo de l'Esport (TAD). La resolució que recaigui, esgotarà la via administrativa». Si el club decidís seguir lluitant, els ganxets haurien de recòrrer a la via judicial mitjançat un recurs pel contenciós-administratiu, iniciant així una lluita legal podria allargar-se durant anys.

 

També et pot interessar...

— Curt Onalfo, president de futbol del CF Reus: «Sóc fan de Tebas»

— Onolfo, contra Oliver titllant de sabotatge l'acord que allibera els jugadors

— Gus Ledes: «Qui ens critica hauria de mirar què és viure aquesta situació»