Ajuntament de Reus

El jutge obliga l'Ajuntament de Reus a penjar la bandera espanyola

El consistori recorrerà la sentència

El jutjat Contenció Administratiu número 1 de Tarragona ha sentenciat que l'Ajuntament de Reus ha de penjar la bandera espanyola a la façana del palau municipal en un termini d'un mes. El govern local ja ha comunicat que, com que no és ferma, presentarà un recurs d'apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Aquesta ha estat la resolució del recurs que va presentar l'any 2018 Juan Carlos Sánchez, exportaveu municipal de Cs, per l'absència de la bandera espanyola de la façana municipal. Actualment, de fet, no n'hi ha cap, de bandera, a la façana de l'Ajuntament. Segons l'anterior grup municipal de Cs, això es deu al fet que no es volia haver de penjar l'espanyola.

L'anterior grup municipal de Cs engega el procés judicial

Qui va ser portaveu de la formació taronja, Juan Carlos Sánchez, apunta que «imagino que a un govern de PDeCat i ERC no li agradarà contemplar la bandera espanyola onejant a la seva façana, però no li quedarà més remei que posar-la per acatar la sentència i complir la llei; tant de bo l’alcalde de Reus també es digni a penjar les banderes catalana i reusenca, perquè l’Ajuntament mostri les tres banderes que ens representen a tots».

Sánchez, de fet, ja preveu que el consistori apel·li aquesta sentència davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però confia que «el tribunal tornarà a sentenciar en la seva contra, perquè la Llei de Banderes és molt clara i l’Ajuntament de Reus l’està incomplint».

L'exportaveu de Cs a Reus no s'ha estat de recordar la sentència del TSJC que anul·la l'adhesió de Reus a l'Associació de Municipis per la Independència. Una sentència que, durant el ple del mes passat, es va aprovar recórrer de nou. L'origen d'aquesta altra sentència també és un recurs presentat per l'anterior grup municipal de Cs.

Juan Carlos Sánchez n'era el portaveu i va ser expulsat del partit poc abans de les eleccions juntament amb la resta del grup municipal. Els seus integrants, de fet, van presentar-se a les eleccions municipals amb unes altres sigles, però no van aconseguir representació. El motiu hauria sigut la denúncia del grup reusenc contra un membre del partit que hauria falsejat una baixa laboral per poder fer campanya electoral segons s'apuntava aleshores.

El consistori recorrerà la sentència

Després de rebre la sentència del jutjat, l'Ajuntament de Reus, «atès que la sentència no és ferma», ha anunciat que presentarà un recurs d'apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.