La Plaça del Mercadal de Reus en primer pla, amb l'Ajuntament al fons

L'Ajuntament de Reus, obligat a penjar la bandera espanyola al balcó

La resolució arriba arran del procés judicial que havia iniciat l'anterior grup municipal de Cs

Una jutgessa del Tribunal Contenciós Administratiu de Tarragona obliga l'Ajuntament de Reus a penjar la bandera espanyola «en un lloc d'honor segons la legislació aplicable» segons l'auto judicial al qual ha tingut accés aquest mitjà. Es resol així la petició feta per Juan Carlos Sánchez, portaveu del grup municipal de Cs de Reus durant l'anterior mandat.

El periple judicial engegat l'any 2018 en relació amb la Llei de Banderes i l'Ajuntament de Reus segueix avançant fases. Més de dos anys després d'haver-se posat en marxa, i poc més de cinc mesos després de la darrera notícia, el Contenciós Administratiu de Tarragona ha emès una nova resolució.

En aquest cas per resoldre a favor de l'exportaveu de Cs a la capital del Baix Camp la seva petició de compliment de la sentència de manera provisional, mentre la resta del procés judicial segueix el seu curs.

Dos anys de la demanda per la Llei de Banderes a Reus

Tot plegat arrenca de la demanda judicial que Sánchez va plantejar l'any 2018 perquè l'Ajuntament de Reus pengés la bandera espanyola en compliment de la Llei de Banderes. La sentència ja va ser favorable a l'aleshores portaveu de Cs, però el consistori reusenc hi va presentar un recurs.

Ja llavors, l'exportaveu de Cs a l'Ajuntament de Reus afirmava que «imagino que a un govern de PDECat i ERC no li agradarà contemplar la bandera espanyola onejant a la seva façana, però no li quedarà més remei que posar-la per acatar la sentència i complir la llei».

Afegia, també, «tant de bo l’alcalde de Reus també es digni a penjar les banderes catalana i reusenca, perquè l’Ajuntament mostri les tres banderes que ens representen a tots». Arran del recurs de l'Ajuntament, Joan Carlos Sánchez va presentar la petició perquè s'executés la sentència de manera provisional fins que es resolgués la sentència definitiva.

Ara, la magistrada del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona li ha donat la raó i ha comunicat la resolució presa amb data d'aquest dimarts. En aquest cas, però, no es pot interposar un recurs a la sentència i, per tant, l'Ajuntament hauria d'aplicar-la de manera immediata.

Pel que fa al govern local, consultat sobre aquesta resolució, es limita a informar que «la notificació de la interlocutòria s'ha rebut aquest migdia, s'analitzarà en els pròxims dies, i pròximament comunicarem la posició de L'Ajuntament respecte a aquesta qüestió».