Els 6 senyals que delaten que algú t’atrau físicament

Sovint, el nostre cos es mou d’una determinada manera quan ens agrada una persona

Descobreix els senyals que et faran saber que l'altra persona se sent atreta per tu
Descobreix els senyals que et faran saber que l'altra persona se sent atreta per tu | Psicología y Mente

Molts cops, esbrinar què té al cap algú resulta gairebé impossible. Això no obstant, quan algú se sent atret per algú altre, el seu cos sovint ho expressa inconscientment. En el cas que tinguis ganes de saber si l’individu que t’agrada i en qui no pots parar de pensar també sent el mateix cap a tu, aquest article et pot interessar.

És estrany que quan ens agrada algú li ho diem directament. En canvi, els senyals del seu cos poden ser detectats: de fet, Albert Mehrabian va dur a terme un estudi que va indicar que la comunicació verbal durant les converses amb altres persones només ocupa el 35% de la conversa i, en canvi, el llenguatge no verbal té un paper molt més important, ascendint al 65% de l’espai del diàleg.

Així, i de la mateixa manera que ho afirma Mari Smith —que és ‘coach’ experta en el tema de la comunicació interpersonal—, si observes una mica la gent et podràs adonar de si una persona sent una atracció física cap a tu.

El còctel d’hormones que conforma la química de l’amor

Quan ens atrau algú, de fet, és molt difícil amagar-ho. Quan estem enamorats, al nostre cervell es produeix una mena de cascada neuroquímica molt potent, que podem observar de manera externa en la forma que tenen de transformar el seu comportament els individus enamorats, que es veuen atrapats en els encants d’una persona que passa a ser el seu centre d’atenció.

A banda, els desamors ens poden fer deprimir en el cas que no sapiguem com hem de canalitzar les nostres emocions quan tenim ganes d’estar amb una persona. Igual que amb les drogues, quan estem enamorats o ens atrau algú a nivell físic es produeixen determinades reaccions psicològiques i fisiològiques difícils d’evitar.

Els indicis de l’atracció física cap a una persona

En el cas que t’agradi algú o que li agradis a algú, no resulta fàcil dissimular aguantant-te el somriure o els contactes visuals singulars, perquè és normal voler-se fondre amb el cos de l’altre, que constitueix el nostre principal repte i objectiu.

David Givens és un antropòleg expert en el tema de la comunicació no verbal que, al seu llibre ‘Love Signals: A Practical Field Guide to the Body Language of Courtship, ens diu: «Tot i que s’han dut a terme grans avanços tecnològics i un desenvolupament molt important durant el darrer segle, quan es tracta dels senyals silenciosos causats per l’atracció física no som gens diferents de les altres espècies que conformen el regne animal. Des del principi dels temps, els animals sempre han fet servir determinats senyals per transmetre l’interès en el sexe oposat».

Ara bé, en què consisteixen aquests senyals que poden trair-nos i delatar-nos quan ens sentim atrets per algú? De quina manera podríem saber si l’individu que ens atrau també se sent així cap a nosaltres? Continua llegint i ho descobriràs.

Els senyals que denoten una atracció física

David Givens ens parla de quatre senyals clars quan algú sent una atracció física per algú altre. Si en detectes algun pot ser un bon senyal però, en el cas que els detectis tots quatre, la cosa és ben clara: l’altra persona se sent atreta físicament per tu.

1. Aixecar les espatlles

Segons els biòlegs, la postura en què es mantenen les espatlles aixecades rep el nom de «la resposta dolça» perquè transmet un punt de tendresa, de disposició cap a l’altre.

2. Moure els dits com un colom

El fet de moure els peus cap endins denota atracció física i, a banda, demostra que l’altre sent intimidació. Per tant, és una forma d’encongir l’organisme per mostrar una postura que no sigui tan amenaçadora.

3. Col·locar els palmells de les mans cap amunt

Si un individu s’interessa per tu, normalment aixecarà els palmells de les mans quan estigui relaxat. Això provoca una actitud de vulnerabilitat i obertura cap a l’altre que pot traduir-se en una postura accessible i amigable.

4. Arquejar el front

Si algú abaixa el cap una mica i et mira des de baix del front, cap amunt, t’està convidant a acostar-te. Això també pot indicar-nos que hi ha algú especialment interessat en nosaltres.

Més senyals que denoten que algú se sent atret per nosaltres

A banda d’aquests quatre senyals que acabem d’indicar, també n’hi ha alguns que podrien ser un indicador de l’atracció física. Te’ls presentem tot seguit:

Quan els agrada algú, tant els homes com les dones somriuen més
Quan els agrada algú, tant els homes com les dones somriuen més | Cedida

 

5. Tenir les pupil·les dilatades

Segons una investigació duta a terme a la Universitat de Chicago, quan una persona se sent atreta per tu, si et mira les seves pupil·les augmenten de mida, és a dir, es dilaten. Aquesta resposta és totalment involuntària i el doctor Eckhard Hess —que és un dels investigadors que va participar en la recerca— afirma que aquesta reacció no està relacionada amb el volum lumínic de l’indret on es trobin els dos individus.

6. Posar els cossos alineats

Lisa Daily, que ha escrit l’obra ‘Stop Getting Dumped! All You Need to Know to Make Men Fall Madly in Love With You and Marry «The One» in 3 Years or Lessels individus que s’atreuen inconscientment miren d’alinear-se amb l’altre. Si els peus apunten cap a una mateixa direcció, el cor també ho fa.

Les dones i els homes emeten senyals diferents si senten una atracció física

Tot i que hi ha alguns senyals que sovint són els mateixos, les dones i els homes poden tenir un comportament molt diferent en determinats aspectes. Els homes sovint també es col·loquen amb el front arquejat com les dones i tots dos sexes tenen tendència a somriure més quan se senten atrets per algú.

Si un home se sent atret per una dona, sovint:

 • Manté més contacte visual que normalment.
 • Somriu més que habitualment.
 • Està més dret o s’asseu més recte.  
 • Du a terme més conductes per tenir cura d’ell mateix, com ara el fet de posar-se bé la corbata.
 • Col·loca les espatlles cap enrere i treu pit.
 • Parla de la seva feina, del cotxe o dels diners que té, etc.

Per altra banda, sovint la dona que sent una atracció física per algú emet aquests senyals:

 • Manté més contacte visual que normalment —igual que els homes.
 • Somriu més —igual que els homes.
 • S’inclina cap a l’altre.
 • Mostra les seves mans, els seus palmells o el coll.
 • Té més cura de la seva pell que habitualment.
 • Es mou i es va tocant els cabells.
 • Va creuant les cames i tornant a la posició inicial, sense creuar-les.

Amb tot això, ja tens diverses pistes d’observació pel pròxim cop que coneguis algú que t’interessi. Això no obstant, també volem remarcar que l’alcohol pot fer que ens sentim més atrets per algú altre.  

 • Traducció de: Las 6 señales que demuestran atracción física hacia otra persona

Comentaris

envia el comentari