Jove a l'oficina de treball

El SEPE informa de dues novetats pels joves que no tenen feina

El SEPE engega una sèrie de mesures per facilitar la incorporació d'aquest col·lectiu al mercat laboral

Els joves que es trobin sense feina acaben de rebre un avís per part del SEPE. Sí, perquè l'organisme públic ha presentat una sèrie de novetats amb la intenció de facilitar-los la incorporació al mercat laboral.

A la seva pàgina web es pot trobar una actualització de les ofertes de feina i de cursos a través del cercador interactiu. I tot això perquè disposin del nombre més gran possible d'oportunitats perquè trobin feina o ampliïn els seus coneixements formatius.

Aquesta plataforma es va posar en marxa l'estiu passat, però durant els darrers mesos ha anat patint uns quants retocs. Així, se li han anat incorporant una oferta més gran de llocs de treball i opcions educatives.

D'aquesta manera, pretenen que sigui una eina més dinàmica i intuïtiva, que faciliti la feina a aquells que vulguin tenir una sortida professional. A això cal sumar-hi també que presten un servei d'assessorament, orientat sobretot per a aquest col·lectiu.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Qui podrà beneficiar-se d'aquest programa?

El cercador d'ofertes i cursos s'enquadra dins la campanya Garantia Juvenil del Servei Públic d'Ocupació. Està pensat per satisfer les necessitats dels joves entre 16 i 30 anys que no treballin ni estiguin estudiant. Així, es tracta d'una fórmula per facilitar-ne la reinserció al mercat laboral.

Imatge de l'interior del Sepe
El SEPE posa en marxa una iniciativa per buscar feina o cursos de formació | EUROPA PRESS

Cal que els joves s'inscriguin en aquesta iniciativa, ja que després tindran l'opció d'accedir al cercador interactiu amb les diferents ofertes de feina i de formació. Per facilitar la seva tasca, l'eina els permetrà trobar les diferents oportunitats segons la província que els hi convingui.

Per a això, posen a la disposició dels usuaris un mapa interactiu. Només cal fer clic sobre el territori que interessa i a partir d'aquí es podran observar les diverses oportunitats que els ofereix el mercat. Hi ha opcions tant per als que vulguin treballar com continuar estudiant i adquirint nous coneixements.

Un cop triada l'opció que més encaixi segons els interessos, s'accedirà a una nova pàgina on apareixeran tots els detalls. A la zona de baix es recullen les ofertes, siguin cursos, ocupació o pràctiques. A més a més s'ha d'aclarir si s'està disposat a obrir-se a les propostes de tot el país o només a una província.

Què cal per ser beneficiari de Garantia Juvenil?

Com ja esmentàvem anteriorment, el principal requisit per beneficiar-se del programa Garantia Juvenil és tenir l'edat exigida: joves de 16 a 30 anys. Així mateix, han d'estar sense feina i sense estudiar. No obstant això, hi ha altres exigències que cal tenir en compte, entre elles hi ha la nacionalitat espanyola o de la Unió Europea.

També és vàlid si pertanyen als estats part de l'Acord Econòmic Europeu o Suïssa. Alhora, passarà el mateix amb els estrangers que disposin de permís de residència a Espanya i que els habiliti per treballar.

Oficina de treball
La població juvenil registra unes taxes d'atur molt elevades | EUROPA PRESS

En el cas dels menors no acompanyats, se'ls requerirà una acreditació que han de concedir les comunitats autònomes. Tanmateix, en general, com s'està comprovant, es tracten d'exigències que es troben a l'abast de la majoria.

Cal, a més a més, que estiguin empadronats a qualsevol lloc del país. Finalment, se'ls reclamarà l'aportació d'una declaració expressa de tenir interès a participar en aquest programa. I en el cas d'aquells que es trobin buscant feina, n'hi haurà prou amb el registre als serveis públics d'ocupació.

La situació d'Espanya és excessivament preocupant, perquè és el país de la Unió Europea amb més taxa d'atur juvenil. Per això s'han de posar en marxa múltiples iniciatives per revertir la situació.