Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sergi Roberto

Sergi Roberto, molt crític amb la sentència del Suprem

El jugador del Barça es mostra al costat dels presos

Sergi Roberto
Sergi Roberto | Joan Alfons López

La sentència del procés anunciada aquest matí està aixecant les reaccions polítiques i socials esperades. Centenars d’entitats de tot tipus d’arreu del país estan posicionant-se i dient la seva després dels castics de presó dictats pel Tribunal Suprem per als presos polítics. Com a nuclis importants de la societat, els clubs i les institucions esportives de Catalunya estan manifestant-se al respecte. Entitats com el FC Barcelona, el RCD Espanyol o la Federació Catalana de Futbol i de Bàsquet són alguns que ja han emès un comunicat oficial deixant clara la seva postura.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Ara bé, dins de l’esport del Camp de Tarragona la reacció està sent força tímida. Únicament el Reus Deportiu que presideix Mònica Balsells ha emès un comunicat vora les 13.00 hores. En el text difós mitjançant les xarxes socials, els roig-i-negres deixen clar que «no veiem en aquesta sentència ni l’honestedat, ni la justícia, ni el respecte pròpies d’institucions judicials i democràtiques», missatge acompanyat de «tot el suport, escalf i solidaritat als presos polítics i les seves famílies». La resta dels clubs més mediàtics de casa nostra no s’han posicionat al respecte. Sí que ho ha fet un esportista de referència com Sergi Roberto, qui ha donat tot el seu suport i solidaritat difonent el missatge del FC Barcelona.

Reus Deportiu, recurs, mitgetes, club
Façana de les instal·lacions del Reus Deportiu | Joan Alfons López

Comunicat del Reus Deportiu

Després de la sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials catalans el Reus Deportiu, com a entitat centenària esportiva i també social a Catalunya, vol expressar el següent:

Com a club esportiu estem més que acostumats a la confrontació. Es podria dir que la confrontació és un dels nostres principals motors, ja sigui contra altres equips i rivals o contra un mateix en l’esperit de superació personal en la pràctica de l’esport. Des del Reus Deportiu sempre hem defensat que aquesta confrontació sigui el més honesta, justa i respectuosa possible.

Avui no veiem en aquesta sentència ni l’honestedat, ni la justícia, ni el respecte pròpies d’institucions judicials i democràtiques. És per això que volem instar tots els representants polítics a resoldre dins aquests valors una situació que ens empobreix com a societat.

Finalment, i sent conscients de la més que probable pluralitat d’opinions dels seus socis i sòcies respecte la sentència del Tribunal Suprem d’aquest dilluns 14 d’octubre, vol expressar tot el suport, escalf i solidaritat als presos polítics i les seves famílies.