El Govern anuncia com hauran de ser les cavalcades de Reis

Delgado també ha apuntat que la desescalada serà per territoris

El subdirector general de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado
Sergio Delgado ha explicat que les cavalcades de reis seran diferents aquest any | ACN

Sergio Delgado, el subdirector general de Programes de Protecció Civil de Catalunya, ha intervingut aquest matí a ‘Els Matins de TV3’ per actualitzar les dades relacionades amb la gestió de la pandèmia i ha parlat sobre la futura cavalcada dels reis mags del pròxim gener. Delgado ha afirmat que les cavalcades de reis del 2021 hauran de ser «estàtiques, molt controlades i molt perimetrades».

En les declaracions a TV3 ha assegurat que s’està treballant en un format «viable» tenint en compte la situació epidemiològica del moment i les restriccions que hi hagi vigents, però en tot cas, ha descartat les cavalcades com s'entenien fins ara. Delgado ha apuntat que s'assemblaran més «a un tipus de representació». D'altra banda, el subdirector també ha afirmat que la desescalada de les actuals restriccions pot ser «asimètrica», tal com va passar el mes de maig quan es va fer per territoris, però que encara és aviat per començar, ja que només en la passada nit, els Mossos han aixecat 212 actes per incompliment de les mesures.

212 actes obertes per incompliment de les mesures a Catalunya

Delgado ha incidit que la importància és reduir la mobilitat i ha fet una crida a buscar espais no molt massificats i fer ús sempre de l'ús de la mascareta i la resta de mesures de seguretat. Ha afirmat que les mesures «no són màgiques» i que necessiten un temps per fer efecte i que aquest es vegi reflectit. En aquest sentit, ha reconegut que hi pot haver un cert cansament de la població però ha assegurat que, ara per ara, no hi ha una altra alternativa per frenar l'avenç dels contagis de la Covid.

Des de Protecció Civil intenten avançar-se als escenaris, segons diu, ja treballen en com es podrà fer la desescalada. També ha reflexionat i ha assegurat que un cop aquesta estigui feta, el que no es pot fer és repetir les pautes que han portat a la segona onada: «Si ho repetim tot, l'escenari tornarà a ser el que tenim ara», ha manifestat.


Comentaris

envia el comentari