Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Serrat és increpat en un dels seus concerts i respon a l’espectador d’una manera molt elegant

L’artista va parar l’esdeveniment en sentir que algú li retreia que no cantés en català, i va passar dos minuts argumentant el perquè d’aquest fet

Joan Manuel Serrat va ser increpat en un dels seus concerts
Joan Manuel Serrat va ser increpat en un dels seus concerts | CatalunyaDiari.cat

Joan Manuel Serrat ha tornat a protagonitzar una polèmica escena en un dels seus concerts,  a causad’un espectador que el va increpar a mig esdeveniment  perquè l’artista no estava cantant cançons en català. Però, lluny d’enfadar-se, el barceloní va prendre la determinaciód’aturar el concert i va destinar dos minuts a justificar el perquè  de la situació, sense perdre l’elegància que sempre l’ha caracteritzat.

Serrat, sempre a l’ull de l’huracà

Des que mostrés la seva disconformitat amb el procés català i amb els llaços grocs en espais públics, Joan Manuel Serrat ha estat protagonista de diverses polèmiques que sempre giren al voltant del seu posicionament polític. Molta gent ni tan sols té en compte que  el cantant va qualificar «d’error greu» l’empresonament dels exconsellers catalans, i sempre que poden li fan retrets o bé profereixen queixes sobre ell.

L’última escena que ha causat una gran controvèrsia ha tingut lloc en un dels seus últims concerts, el qual tenia lloc a la capital de Catalunya. Un assistent, que es trobava assegut entre el públic, va esperar un moment en el qual la música sonava molt fluix, i va aprofitar per etzibar un «canta en català, que estem a Barcelona!».

Serrat va parar l’actuació i va dedicar un discurs a l’espectador

Lluny d’alterar-se, el conegut autor de ‘Mediterráneo’ va procedir a parar l’actuació, i es va apropar lentament al bell mig de l’escenari. «Miri, sempre hi ha algú que ve despistat a un espectacle», començava expressant el cantant, que tot seguit havia de demanar silenci a un públic que havia esclatat en aplaudiments i crits de suport.

Serrat va prosseguir el seu discurs amb les següents paraules: «Tots anem despistats a molts llocs... La distracció és general, així que no aplaudeixin. Sempre hi ha algú que ve una mica distret i no sap exactament on es fica».

El cantant parava els peus al públic quan començava a aplaudir

«Això és un espectacle, com li he dit, que es diu ‘Mediterráneo Da Capo’, en el qual, d’entrada, estic repassant les cançons d’un disc escrit l’any 1971, titulat ‘Mediterrani’ i que integra 10 cançons, totes en castellà, i les estic fent una darrere l’altra».

En aquest punt, la multitud va tornar a esclatar d’emoció, però Serrat no estava proclamant aquell discurs pel simple fet de quedar bé i rebre aplaudiments, així que va tornar a demanar reiteradament que el deixessin parlar i va continuar amb la seva proclama: «Entenc que vostè no ho entengui,  no entendre això en els temps que corren seria realment superb per part de ningú».

«És el primer cop que aquest espectacle troba algú que diu això»

Tot seguit, Serrat li va llançar un dard enverinat a l’espectador en qüestió: «Deixi’m fer, l’espectacle va així, no és per saber que estic a Barcelona, ho sé segurament des d’abans que vostè. I des d’abans de vostè, estic treballant per aquesta ciutat, i per fer coses. Per tant, li demano que em deixi fer el meu espectacle  tal com està dissenyat».

Amb tot, el cantautor no va voler restar mèrits a l’assistent i, detonant cert sarcasme, va acabar la seva intervenció expressant que «li asseguro que és el primer cop que aquest espectacle, anant pel món, troba algú que diu això, li dic perquè es pugui sentir orgullós». I, després d’aquesta intervenció, li  va dedicar un «moltes gràcies!» i va prosseguir amb la seva actuació.