Les actuals oficines del SOC del Vendrell.

El Servei d'Ocupació del Vendrell es traslladarà a un local més gran

Les noves oficines, el doble de grans, estaran ubicades al carrer de Sant Xavier

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) tindrà un nou emplaçament al Vendrell a partir d'aquesta pròxima tardor. Segons ha informat Ràdio Televisió el Vendrell, les oficines que actualment es troben a l'Hotel d'Entitats del Camí Reial es traslladaran a un nou local, molt més gran del carrer de Sant Xavier. Junt amb el SOC, també es traslladarà el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). 

Des de la direcció del SOC del Vendrell han confirmat a la televisió local que es farà aquest canvi de lloc perquè les actuals oficines del Camí Reial han quedat petites per atendre de forma adequada a la població. Els seus 340 metres quadrats no compleixen la normativa pel que fa al pas dels cotxets de nadons i de les cadires de rodes. Tampoc es poden fer sessions grupals —que s'han de fer a l'edifici de l'Eina— i l'espai perquè s'esperin els usuaris és clarament insuficient.

Necessitat de créixer en personal

Un dels problemes més grans de l'actual emplaçament és que no es pot augmentar el personal per la manca d'espai, una necessitat vital en una ciutat i una comarca tan castigada per l'atur. Això ha fet que s'hagi hagut de renunciar a dos contractes per ampliar el personal. Finalment, la Generalitat ha atès les demandes per tenir unes oficines més grans, i ja s'han licitat les obres per adequar el local del carrer de Sant Xavier, amb un pressupost d'uns 600.000 euros més l'IVA.

Les noves oficines seran el doble de grans que les actuals, arribant gairebé als 700 metres quadrats, el que permetrà més espai per atendre els usuaris i disposar d'una sala d'espera més gran, així com de sales per fer atencions individualitzades i sessions grupals.  A més a més, es podrà créixer en plantilla, i es preveu que es puguin contractar dues o tres persones més. Tot i que l'atur segueix baixant al Vendrell, les contractacions són de poca durada i molt centrades en el sector serveis, segons es va apuntar des de l'Eina a finals del 2018. 

El local del carrer de Sant Xavier on es traslladarà el SOC del Vendrell.
El local del carrer de Sant Xavier on es traslladarà el SOC del Vendrell. | BP Diari