⚫️ URGENT

Un mosso mata a trets la seva exparella i se suïcida a Terrassa

La vaga del metro de Barcelona tindrà uns serveis mínims d'entre un 20 i un 40%

Hi haurà aturades, en cadascun dels torns, els pròxims dies 21, 22, 23 i 24 de setembre
El metro de Barcelona, en arxiu  | CatalunyaDiari.cat

 

El departament de Treball ha establert els serveis mínims per a la vaga parcial que duran a terme els treballadors del metro de Barcelona els pròxims dies 21, 22, 23 i 24 de setembre. Els sindicats van convocar aquesta vaga, que tallarà el servei en cadascun dels torns, el passat 10 de setembre per una sèrie de discrepàncies que mantenen amb TMB a les seves condicions laborals.

 

El divendres 21 de setembre serà l’únic dia laborable de la vaga. Treball ha determinat que el servei de metro haurà de funcionar al 40% durant les hores punta, concretament entre les set i les nou del matí i de set a vuit del vespre. La resta de les hores on estan fixades les aturades, de vuit del vespre a dos quarts d’onze de la nit, només circularan el 20% dels trens.   

 

Els dies 22, 23 i 24 els serveis mínims seran d’un 33%
 

Les aturades en el servei es produiran el dissabte i el diumenge entre les onze del matí i l’una del migdia i entre les set del vespre i dos quarts d’onze de la nit. Durant aquests dos dies hi haurà uns serveis mínims d’un 33%.

 

 

El dilluns 24 de setembre, dia de la Mercè i festiu local a la ciutat comtal, també hauran de circular un 33% dels trens durant els tres trams horaris on estan convocades les aturades. Aquests són de les 10.19 fins a les 12.19 hores, des de les 17.44 a les 19.44 hores i entre les 22.50 i les 00.50 hores.   

 

El 19 de setembre hi haurà un nou acte de mediació

El departament de Treball ha anunciat una reunió de mediació entre l’empresa i els representants dels treballadors per aquest dimecres 19 de setembre a les 11 del matí.  L'objectiu és evitar una vaga que els treballadors van convocar perquè consideren que TMB ha incomplert punts del conveni col·lectiu com els seus horaris, les reduccions de jornada o el tipus de contracte d’alguns treballadors