S'enfronten a set anys de presó per apallissar un home a Calafell

La fiscalia els acusa d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa

Dos homes s'enfronten a set anys i mig de presó per propinar una pallissa a un altre home a Calafell l'any 2014. La fiscalia els acusa d'un intent d'homicidi, ja que creu que tenien intenció «d'ocasionar-li la mort», segons l'escrit al qual ha tingut accés l'ACN. Els fets van tenir lloc en un domicili del carrer de Sant Tomàs, el matí del 7 d'agost de l'any 2014, quan els dos processats van començar a discutir amb la víctima.

Un d'ells, que segons la fiscalia havia estat afiliat a la federació catalana de boxa amateur, va donar un cop de colze a la nuca a la víctima i, un cop aquesta era terra, li va donar diverses puntades al cap i al cos, segons explica el ministeri fiscal. Després, va agafar-lo pel coll amb la voluntat d'asfixiar-lo, cosa que van evitar dues persones més que hi havia al pis. De totes maneres, el segon processat es va afegir a l'atac i van tornar a atacar l'home, «amb el mateix ànim d’ocasionar-li la mort o acceptant aquesta possibilitat», apunta la fiscalia en el seu escrit. Després van fugir.

Dues setmanes a l'hospital i dos mesos per curar-se

De resultes d'això, la víctima va patir un traumatisme cranioencefàlic, diversos hematomes i un esquinç de turmell, entre altres lesions. Va estar dues setmanes hospitalitzat i va trigar prop de dos mesos en curar-se. De fet, segons la fiscalia, si una de les persones del pis no l'hagués portat ràpidament a l'hospital, la seva vida s'hauria vist «seriosament» compromesa.

Per tot això, el ministeri públic acusa els dos individus d’un suposat delicte d’homicidi en grau de temptativa, amb l’agreujant d’abús de superioritat, i demana set anys de presó per a cadascun d'ells. També sol·licita que indemnitzin l’home amb 6.000 euros entre tots dos i que no es puguin apropar a la víctima a menys de mil metres ni comunicar-se amb ella durant quinze anys. El cas arribarà a judici a l'Audiència de Tarragona el pròxim 1 d'abril.

També et pot interessar: