Guàrdia Civil en els escorcolls a casa els CDRs detinguts dilluns

Separats en diferents mòduls al Soto del Real els set independentistes detinguts al 23-S

Els advocats defensors preparen un escrit perquè puguin ser traslladats a Catalunya

La presó de Soto del Real, on es troben els set independentistes detinguts el 23-S —David Budria, Jordi Ros, Eduard Garzón, Xavier Duch, Ferran Solís, Xavier Buigas i Alexis Codina—, ha decidit aïllar-los en mòduls diferents. Arribats a Madrid dijous a la tarda de la mà de la Guàrdia Civil, els set presos van passar la primera nit junts compartint espai amb altres presos.

Segons han confirmat fonts de la defensa, en els darrers dies s’han anat assignant els mòduls de destí, de manera que tots ells han anat deixant els mòduls d’ingrés. Una vegada separats en diferents mòduls, els cinc que es van negar a col·laborar amb la investigació no poden coincidir amb els dos que sí que ho han fet.

Separar els set presos podria tractar-se d'una estratègia 

Segons indiquen les mateixes fonts, el fet de separar-los es pot tractar d’una estratègia, tot i que la normativa de presons ho permeti. En tot cas, els advocats ja treballen en un escrit perquè els seus clients puguin ser traslladats a Catalunya.

Tot i entendre que els set presos «en primer lloc han de quedar en llibertat», demanen que mentre no es resolgui aquesta petició siguin traslladats a centres penitenciaris catalans.

També et pot interessar...