IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les set monedes d'euro que poden costar molts diners

Tothom les pot tenir a casa

Imagen de archivo de monedas de un euro.
Imatge d'arxiu | Cedida

Qualsevol persona les podria tenir a casa i, si no és amant del col·leccionisme, les pot vendre per guanyar molts diners. Parlem de diferents monedes d'euro per les quals es paguen copioses fortunes.

Tot i que l'euro no compta amb una llarga vida, a diferència de les pessetes, també hi ha exemplars difícils de trobar d'aquestes monedes. En aquest sentit, són molt buscades les tirades especials que es troben en circulació i que presenten anomalies. El portal 'Excite' en destaca set:

Un cèntim valorat en 6.000 euros

Sovint fem cas omís de les monedes més petites, com si no servissin per a res però si tens aquesta moneda en concret, has de conèixer que un col·leccionista va arribar a pagar per sis d'aquests exemplars 6.000 euros. El motiu rau en el fet que l'Institut Nacional de la Moneda d'Itàlia va fabricar aquests cèntims amb una mida inexacta.

El cèntim de 6.000 euros | Excite

 

Dos euros espanyols commemoratius

El desè aniversari de l'entrada de l'euro a Espanya, la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre va fer aquestes monedes commemoratives. A més, però, presenten una anomalia, ja que les estrelles sobre la zona euro són un pèl més grans del que és normal.

Dos euros espanyols commemoratius | Excite

La tirada especial del Vaticà

Les monedes de dos euros de la tirada especial del Vaticà poden arribar a costar més de 100 euros que es van fer amb motiu del 75è aniversari de la creació de la Ciutat del Vaticà.

Dos euros del Vaticà | Excite

 

Dos euros alemanys

En aquest cas, també destacarem una altra moneda de dos euros molt ben valorada, ja que hi ha menys de 30.000 d'aquestes monedes en circulació. El preu d'aquesta moneda no ha parat de pujar des de la seva tirada el 2008.

 

Els dos euros alemanys | Excite

 

Dos euros en homenatge a Grace Kelly

La imatge de Grace Kelly és la que apareix en una moneda de dos euros fabricada el 2007 i que onze anys després pot arribar a costar 600 euros. Només hi ha 20.000 unitats en circulació.

Imatge de la moneda | Excite

 

120 euros per la moneda de San Marino

Fetes el 2005 a Sant Marino, el seu valor actual ronda els 120 euros. Hi ha moltes unitats d'aquests dos euros en circulació.

 

Dos euros de San Marino | Excite

 

El bon negoci dels euros finesos

Hi ha moltes monedes fineses en circulació però pot tractar-se d'un bon negoci de totes maneres, ja que el seu valor oscil·la els 60 euros.

Imatge dels euros finesos | Excite  

Comentaris

envia el comentari