Sant Jordi lliura la rosa a la princesa en al 32a Setmana Medieval de Montblanc

Sant Jordi lliura la rosa a la princesa en l'acte més emblemàtic de la Setmana Medieval de Montblanc

Aquest acte dona el tret de sortida a la programació de la Setmana Medieval d'enguany

Centenars de persones s'han aplegat aquesta tarda a la muralla de Sant Francesc per veure l'entrega de la rosa protagonitzada pel cavaller Sant Jordi i la princesa. Els dos personatges han arribat acompanyats de tota la comitiva medieval després d'assistir a la missa en honor al patró de Catalunya, a l'església de Santa Maria la Major. Per a l'ocasió, els soldats de la comitiva també han entregat una rosa a les banderes de la festa, en un acte que ja s'ha convertit en tota una tradició el dia de Sant Jordi.

De fet, cada any, el punt culminant de la diada de Sant Jordi a Montblanc arriba amb l'acte d'entrega de la rosa a la princesa. Aquesta és una de les imatges més emblemàtiques de la Setmana Medieval, que té lloc el 23 d'abril a la tarda, a la muralla montblanquina. L'acte és una exhibició dels diferents balls protagonitzats per tots els estaments socials. Les quatre cases nobiliàries dansen fent volar acolorides banderes i executant l'elegant Ball de Nobles. El poble també ret homenatge a la feliç parella tot ballant.

Fa dècades, Joan Amades va situar la Llegenda de Sant Jordi a Montblanc. L'any 1981, un grup de joves de diferents entitats folklòriques i de cultura popular montblanquines van voler reivindicar l'esplendorosa història de la vila a l'Edat Mitjana i des de llavors se celebra, al voltant del 23 d’abril, la Setmana Medieval.  L'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi va néixer el 1987, esperonada per l'empenta i la il·lusió d'uns montblanquins engrescats en la recuperació d'aquest element essencial de la cultura catalana. També amb les ganes de situar altre cop Montblanc al mapa de les festes més importants del país.

Sant Jordi lliura la rosa a la princesa en al 32a Setmana Medieval de Montblanc
Sant Jordi lliura la rosa a la princesa en al 32a Setmana Medieval de Montblanc | Albert Oliva

També et pot interessar: