La sicav de Piqué va acabar el 2018 amb pèrdues d'1,1 milions d’euros

El blaugrana va tancar la seva societat d'inversió i la va reconvertir en una societat limitada

La SICAV de Gerard Piqué va tancar el 2018 amb pèrdues d'1,1M€ i la va reconvertir en societat limitada
La SICAV de Gerard Piqué va tancar el 2018 amb pèrdues d'1,1 M€ i la va reconvertir en societat limitada | Cedida

El 2018 no va ser un bon any per Gerard Piqué. Empresarialment va patir unes pèrdues de fins a 1,1 milions d’euros, concretament en la seva societat d’inversió de capital variable (SICAV), Kerad 3 Invest Sicav, i es va veure en l’obligació de reconvertir-la en una societat limitada durant el primer trimestre d’aquest 2019.

Piqué va reconvertir la seva SICAV després de patir pèrdues

Els  principals factors que han fet que Piqué hagi de tancar la seva SICAV després de sis anys han estat la falta d'inversions internacionals i els ajustos tan forts que han sofert a la borsa, segons ha informat ‘La Información’. 

L’any 2013 el blaugrana va iniciar aquest nou projecte i va deixar la gestió de la societat en mans del banc UBS i la va inscriure a la CNMV com una SICAV. Aquesta modalitat societària té importants avantatges fiscals, com la tributació de l’1% sobre els beneficis –mentre que les empreses ho fan en un 25%–, però també té obligacions, com la de sotmetre’s al control d’un regulador.

L'any 2018 va patir 1,1 milions d'euros de pèrdues en comparació als beneficis de 564.000 euros de l'any anterior
El 2018 la SICAV va patir 1,1 M€ de pèrdues en comparació als beneficis de 564.000 euros de l'any anterior | CatalunyaDiari.cat

La transformació de SICAV en societat limitada és una estratègia empresarial que Piqué ha dut a terme per poder digerir les pèrdues sofertes, ja que els números vermells no es poden compensar amb crèdits fiscals en el cas de les societats d’inversió de capital variable.

Segons ha quedat reflectit en els comptes de la societat, presentats recentment al Registre Mercantil, aquest 2018 ha estat el primer any que han sofert pèrdues, unes que ascendeixen a gairebé 1,1 milions d’euros, en comparació als beneficis obtinguts l’any anterior que es van situar en els 564.000 euros. La principal causa de les pèrdues de la SICAV del blaugrana és la deterioració de la seva cartera d’actius fora d’Espanya.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari