Sicília pagarà part de les vacances als turistes aquest estiu

L'illa italiana pretén reactivar el turisme internacional per pal·liar els greus efectes econòmics de la crisi del coronavirus, estimats en 1.000 milions d'euros.

Imatge d'arxiu de Sicília
Sicília pagarà part de les vacances als turistes aquest estiu | Pixabay | David Mark

El coronavirus ha comportat una dura crisi econòmica que està afectant els diferents sectors econòmics dels països de tot el món. No obstant això, hi ha un sector concret en què la reactivació i recuperació s'albira encara més complicada. Es tracta del turístic, un àmbit que està molt lligat a altres sectors molt importants com l'hoteler i hostaler.

El drama del turisme internacional

Si a això li sumem que el coronavirus ha impactat enormement en dues de les principals destinacions turístiques d'Europa —Itàlia i Espanya—, la situació sembla encara més complicada per a aquests dos països.

Tant Itàlia com Espanya viuen una situació similar pel que fa a la virulència del virus i les conseqüències econòmiques que aquest està causant. En tots dos països el principal motor econòmic és el turisme internacional, que representa en ambdós casos més del 13% del PIB.

Amb les pèrdues milionàries generades durant el confinament i l'actual fase de desescalada, l'estiu es presenta com l'única oportunitat de recuperar encara que sigui una mínima part de tot el perdut.

Mentre que a Espanya tenim les illes Canàries i Balears, així com la costa mediterrània, a Itàlia compten amb grans ciutats turístiques com Roma, Venècia o Florència i illes paradisíaques com Capri i Sicília.

Sicília, més de 1.000 milions de pèrdues

Sicília és una les illes més visitades de tot Europa i una de les regions més dependents del turisme. Per aquesta raó, la por de les autoritats a un enfonsament econòmic de l'illa els ha portat a assumir part dels costos dels turistes que visitin l'illa durant aquest estiu.

Es tracta d'una mesura pionera i molt cridanera que té com a objectiu pal·liar els perjudicis econòmics causats durant el confinament després del tancament de fronteres. Unes pèrdues que ja superarien els 1.000 milions d'euros segons 'Time Out'.

L'administració siciliana ha aprovat un pla de 50 milions d'euros que serviran per pagar el 50% del cost del bitllet als turistes i el 30% del cost de l'allotjament. Són importants descomptes que sense cap dubte seran valorats pels ciutadans europeus.

A més, han optat per mantenir alguns serveis turístics de l'illa oberts i gratuïts, com les visites a alguns museus, parcs i espectacles d'interès cultural.

Amb aquestes mesures, que es posaran en marxa a partir de la reobertura de fronteres, els turistes que vulguin viatjar a la ciutat podran accedir al web Visit Sicily per aconseguir els diferents bons de descomptes.


Comentaris

envia el comentari