IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Simón assegura que els hospitals són el principal focus actual de transmissió del coronavirus

El director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries rebutja d'aquesta manera que s'estiguin produint noves infeccions en els domicilis

Fernando Simón en roda de premsa pel coronavirus el 17 de març de 2020
Imatge d'arxiu de Fernando Simón en una roda de premsa. | Catalunya Diari

El director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha assegurat aquest dijous que actualment els hospitals són el principal focus de transmissió del coronavirus, rebutjant d'aquesta manera que s'estiguin produint noves infeccions en els domicilis.

En la roda de premsa diària, després de la reunió del Comitè de Tècnic per a la Desescalada, Simón ha explicat que, si bé en les residències de gent gran es poden estar detectant casos, aquests són fonamentalment de persones que ja han passat la malaltia, de manera simptomàtica o asimptomàtica, i que s'estan detectant gràcies als tests.

«El punt clau de la transmissió del virus actualment són els centres sanitaris i, concretament, els hospitals, si bé això no descarta que pugui continuar havent-hi una transmissió mínima en els domicilis, encara que probablement no n'hi ha, ja que els que detectem ara es poden haver infectat fa més de tres setmanes», ha recalcat l'expert.

 

«La transmissió del virus està baixant més ràpid del que es podia esperar»

En aquest punt, Simón ha destacat la «rapidesa» amb la qual s'està reduint la transmissió del nou coronavirus en les últimes setmanes, una velocitat que, tal com ha assenyalat, està baixant «més ràpid del que es podia esperar» i està provocant que la situació actual sigui «bastant millor» que la que mostren les dades, ja que aquests reflecteixen la situació que hi havia fa uns 10 o 15 dies.

Ara bé, Fernando Simón ha avisat que ara s'entra en la «part difícil i complexa» de l'epidèmia del coronavirus, ja que començarà la fase de desescalada de les mesures de restricció i es requerirà la responsabilitat personal per a evitar que tornin a augmentar els contagis.

«Anar cap amunt és fàcil, perquè només suposava quedar-se a casa. Ara entrarem en la part difícil i complexa perquè implicarà horaris, tenir diferents comportaments i tornar a la rutina amb modificacions», ha asseverat l'expert, per a advertir que, ara com ara, no es poden recomanar les abraçades als avis. «Es tornaran a donar en el moment en què es pugui», ha resolt.


Comentaris

envia el comentari