El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón

Simón no descarta tancar escoles si s’hi detecten brots però no veu oportú fer-ho de manera «generalitzada»

El director del Centre d'Alertes Sanitàries diu que caldria circumscriure-ho a «àmbits petits» i no a territoris

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries no ha descartat aquest dijous que calgui tancar escoles senceres en zones geogràfiques «petites» si s’hi detecten brots de transmissió del covid-19. Segons Simón, serien escoles concretes i la mesura no afectaria en cap cas tots els centres d’una ciutat o territori. En tot cas ha apuntat que «no tindria sentit valorar tancaments generalitzats de les escoles».

Simón ha apuntat que caldrà valorar durant els pròxims dies com evoluciona el retorn a l’escola i ha apuntat que es podria donar un «impacte important» a zones de baixa transmissió on els ciutadans han passat les vacances a zones d’alta transmissió.

«No tenen sentit els tancaments generalitzats»

Per aquest motiu ha advertit que és diferent detectar brots de transmissió que es produeixen al centre escolar, cosa que complicaria la continuïtat de les classes, dels que s’han produït fora, fet que implicaria que l’escola no és un focus. Caldrà valorar-ho, ha dit, «escola a escola».

Segons el director del Centre d’Alertes Sanitàries caldrà «estar vigilants» i valorar si en algun moment l’augment de la transmissió al centre és superior a la transmissió comunitària, fet que implicaria que l’escola és un centre de transmissió.

En tot cas ha apuntat que el tancament de les escoles es faria en «àmbits petits» i en coordinació entre el Ministeri i els tècnics de les CCAA.