Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Casa de 'Els Simpson'

'Els Simpson': els 15 personatges més mítics i divertits

A la indeterminada Springfield viuen els personatges d''Els Simpson' més atípics. Els coneixes tots?

La família groga més famosa de la televisió ja fa més de 30 anys que ens donen estones boníssimes. Admetem-ho, qui no se sap de memòria almenys un acudit de qualsevol dels personatges d''Els Simpson'?

Si bé ja fa temps que donen mostres de necessitar un merescut descans, va ser gràcies a l'humor àcid que Matt Groening va saber plasmar en les seves creacions (no ens oblidem tampoc de 'Futurama'), que es van establir les bases per a la creació de moltes sèries animades posteriors.

Els personatges principals d''Els Simpson' (i els més estimats)

En cas que algú encara no els conegui (força difícil, però tot és possible en aquesta vida), el nucli principal d''Els Simpson' està format per:

1. Homer:

El cap de família i eix vertebrador de la sèrie, sobre qui recau la major part dels moments d'humor. Homer és fill d'Abe, amant dels valors tradicionals americans, i Mona, activista en contra de l'statu quo que el va abandonar sent molt petit.

A l'institut va conèixer Marge, de qui s'enamoraria i amb qui acabaria sortint. Malgrat uns començaments difícils, marcats per les dificultats econòmiques, la parella va saber reposar-se i van tenir tres fills.

Família Simpson
Tothom coneix els personatges principals de 'Els Simpson'. | Getty Images

2. Marge:

Esposa de Homer, aficionada a la pintura i que va haver de renunciar al seu somni per poder tirar endavant la resta del clan. Marge ha provat diversos treballs, com ara supervisora de seguretat de la Central Nuclear de Springfield o membre del cos de policia; però torna sempre a les tasques de la llar.

De tots els personatges d''Els Simpson', probablement Marge es troba entre els més assenyats, encara que també ens ha donat mostres d'un cert punt de bogeria de tant en tant.

3. Bart:

Primogènit Simpson, sempre busca nous embolics on ficar-se. Alumne problemàtic a l'escola, és especialista a fer sortir de polleguera el director Skinner i la seva mestra, Edna K; per no parlar dels problemes que causa als seus pares. És amic de Milhouse, i de vegades, de Nelson Muntz, el pinxo inadaptat de Springfield.

4. Lisa:

La mitjana dels tres fills Simpson, dos anys menor que Bart. Dotada d'una intel·ligència superior a la mitjana de nens de la seva edat, va descobrir la seva sensibilitat  per les arts quan va aprendre a tocar el saxòfon des de ben petita. Amant de totes les criatures vivents, és una vegetariana convençuda des de la setena temporada; i mai ha renunciat als seus ideals ni a la seva ètica.

5. Maggie:

La benjamina d'aquest carismàtic trio és la bebè de pocs mesos, Maggie. Gairebé ha pronunciat una paraula al llarg de la ficció, però és un dels principals personatges dels Simpson més reconeguts, especialment pel característic soroll de la constant succió del seu xumet.

Els altres personatges d''Els Simpson que hem conegut (i ens encanten)

6. Abraham Simpson (Abe)

Pare de Homer. Abe es va veure obligat a criar-lo quan la seva dona els va deixar a tots dos per a anar a lluitar pels seus ideals. Malgrat el seu esquerp comportament i que a vegades és intractable, l'avi Simpson és una font de saviesa a la qual li agrada contar anècdotes de joventut, ja que ha estat present en els successos més destacats del segle XX.

7. Ned Flanders

El veí del costat de la família Simpson, un cristià devot que viu amb els seus dos fills (Rod i Todd) i que va enviduar en la temporada 11. Homer sempre ha posat a prova la seva paciència (i s'ha quedat amb unes quantes eines seves), però Flanders mai li ha guardat cap rancor.

8. Milhouse Van Houten

Amic de l'ànima de Bart, fill de pares separats que haurà de bregar amb els problemes d'una família desestructurada i les conseqüències que això té per a la seva autoestima. Encara que ho ha intentat tot, no aconsegueix conquistar el cor de Lisa.

9. Krusty, el Pallasso

Pallasso professional que té el seu propi xou televisiu de gran èxit. Molt popular entre els nens de Springfield i entre els membres del seu club de fans hi ha Bart i Lisa. Krusty ha protagonitzat alguns dels millors episodis de la sèrie: quan va ser acusat d'un atracament que no va cometre, quan els fills Simpson el van reunir amb el seu pare, quan va fingir la seva mort, etc.

Krusty el pallasso
Bart i Lisa formen part del club de fans de Krusty, el pallasso. | Getty Images

10. Patty i Selma Bouvier

Són bessones i les germanes grans de Marge. Selma no troba l'amor (malgrat haver-ho intentat amb diversos personatges pintorescos de Springfield), mentre que Patty va acabar sortint de l'armari (cosa que era evident).

11. Ralph Wiggum

Fill únic del cap de policia, Ralph estudia en la mateixa classe que Lisa. És un noi introvertit i amb un gran món interior. No es troba entre els més populars de l'institut pel seu caràcter no gaire propens a la socialització. Malgrat això, Ralph és feliç en el seu núvol.

12. Seymour Skinner

Director de l'escola, sempre temorós de la inesperada visita del superintendent Chalmers, molt crític amb la seva gestió. Aquest veterà de Vietnam viurà una tortuosa relació amb Edna Krabappel, qui li retreu la malsana relació que manté amb la seva mare, Agnes.

13. Edna Krabappel

Mestra principal de Bart, molt bolcada en l'educació dels seus alumnes, pels quals és capaç de renunciar a la seva cerca de l'amor. Despreocupada, no té problemes a fumar durant les classes o d'admetre que té ressaca si la nit anterior ha begut més del compte.

14. Moe Szyslak

Regent del bar que freqüenten Homer i els seus companys de treball. En aquest insalubre local han tingut lloc algunes de les trames més divertides de la sèrie. El pobre Moe tampoc ha tingut sort en l'amor, segurament per les seves pobres capacitats per a relacionar-se amb dones i el seu físic poc agraciat.

15. Kang i Kodos

Germans alienígenes que apareixen especialment en els especials de Halloween. Des de la seva nau espacial, Kang i Kodos observen tot allò que ocorre a Springfield, ciutat que han intentat colonitzar en molts episodis sense èxit.