El símptoma més segur per saber si has passat el coronavirus

En paral·lel a què es creia anteriorment en referència a la simptomatologia, un darrer estudi demostra que només un indica si s'ha patit la malaltia

Pla detall d'unes de les mostres per a PCRCientífics de l'Hospital St. James i el Trininy Translational Medicina Institute de Dublin han constatat un altre símptoma | ACN

Des que la Covid-19 va començar a estendre's per tot el món, es van començar a tenir en compte els principals símptomes per a saber si estàvem o no contagiats. La tos seca i la febre van ser els primers de la llista i els més coneguts. A mesura que s'investigava més sobre el coronavirus, d'altres es van anar sumant a la llista.

La pèrdua d'olfacte i gust i els dolors musculars també es van classificar com a símptomes del virus i, en els casos més greus, la dificultat per a respirar. Però d'entre tots, saber si s'ha passat o no la malaltia dependrà d'un sol factor: la fatiga.

Els científics de l'Hospital St. James i el Trininy Translational Medicina Institute de Dublin han realitzat un estudi que determina aquells factors que poden fer-nos saber si hem passat la malaltia. En aquest estudi s'estableix que el cansament és el símptoma més clar i fiable.

Més de la meitat dels pacients de Covid tenien fatiga

Per a arribar a aquesta conclusió, els científics han realitzat un seguiment a aquelles persones malaltes de Covid-19 i els resultats van ser definitius. Més de la meitat dels pacients presentaven una fatiga persistent deu setmanes després d'haver passat la malaltia, quan se suposa que ja estaven curats. A més s'especifica que el 49,5% van ser persones majors de 15 anys i el 54% van ser dones.

L'estudi revela que el fet de tenir fatiga després d'haver passat la malaltia no té relació amb el nivell de gravetat en el pacient, és a dir, si van necessitar o no l'ajuda d'oxigen. La neuròloga Evelyn Benavides així ho sosté, assegurant que aquest símptoma no només es presenta en persones que han estat ingressades sinó que també és molt comuna en aquelles que han passat la malaltia a casa.

Les conclusions a les quals han arribat els científics de l'Hospital St. James i el Trininy Translational Medicina Institute de Dublín també són compartides per un altre estudi de la Universitat d'Indiana que també estableix el cansament com un dels principals símptomes d'haver contret la malaltia després d'haver estat comuna en més de 1.500 pacients enquestats.


Comentaris

envia el comentari