Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
El sistema de asteroides Didymos y la Sagrada Familia en Barcelona

Simulen l’arribada de dos grans asteroides sobre la basílica de la Sagrada Família i altres grans monuments

La Agència Espacial Europea va publicar el divendres diverses fotografies en què comparava la mida dels asteroides Didymos amb els principals monuments d’Europa, com la nostra Sagrada Família

El sistema de asteroides Didymos y la Sagrada Familia en Barcelona
El sistema d'asteroides Didymos i la Sagrada Família a Barcelona | ESA

S’imaginen com es veuria l’arribada de dos grans meteorits sobre Barcelona que tinguessin la intenció d’impactar contra la Sagrada Família? Esperem que no visquem mai aquesta situació, però l’ESA ha simulat els moments previs de l’impacte amb una fotografia. Però no només ha amenaçat la basílica de Gaudí, també proposa la mateixa situació sobre grans monuments com la Torre Eiffel, el Parlament britànic i el coliseu romà a Roma.

Que han perdut l’enteniment? La veritat és que van fer aquesta broma el divendres a la nit per presentar l’aprovació d’una missió espacial que té voluntat de desviar grans asteroides que es dirigeixin contra la Terra. Es tracta de la Missió Hera.

Objectiu: impedir l’impacte d’un enorme asteroide contra el planeta

L'ESA va aprovar dijous a Sevilla una operació que té com a objectiu desviar grans asteroides que poguessin amenaçar el planeta. 'Hera' forma part d'un projecte més gran que es realitzarà amb col·laboració de la NASA. Es tracta d'AIDA (Avaluació d'Impacte i Desviació d'Asteroides), que a més d'Hera consta de la missió DART, de l'agència espacial nord-americana.

Les dues agències volen fer colpejar el 2022 la nau DART contra l'asteroide més petit que surten a les imatges per canviar la seva trajectòria. D'aquesta manera s'estudiarà l'impacte i com ajudaria a la humanitat desviar un objecte còsmic de la seva trajectòria si mai volgués topar contra nosaltres.

Els conillets d’índies són el sistema d’asteroides Didymos

Les dues agencies volen provar el seu potencial anti-meteorits amb la ‘lluna’ Didymoon, de 160 metres de diàmetre. Però és que l’asteroide principal, Didymos, fa 4 vegades aquesta mida, 780 metres. Són més grossos que molts dels monuments més impressionants del nostre país i continent. L’ESA senyala que la lluna-asteroide és suficient gran com per destrossar Londres i Paris, a més de provocar greus conseqüències a tota Europa.

Barcelona i la Sagrada Família, el coliseu de Roma i la Torre Eiffel no es salven de la broma. Els ‘comunity managers’ de l’agencia europea escriuen: «la 'lluna' de Didymos serà el cos natural més petit que hagi estat objectiu d'una missió espacial, però segueix sent bastant gran en termes humans». La comparació d’aquests monstruosos asteroides amb els històrics monuments està molt ben encertada. Les imatges són molt impactants.

També et pot interessar...