Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Façana de l'Ajuntament del Vendrell.

El sindicat CSIF denuncia que ja ha començat «la fuga de funcionaris» a l'Ajuntament del Vendrell

L'organització comptabilitza fins a 14 baixes dins del cos de seguretat del municipi

Façana de l'Ajuntament del Vendrell.
Façana de l'Ajuntament del Vendrell | BP Diari

En un comunicat emès avui divendres, 22 de novembre, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha volgut fer palesa la baixa de funcionaris que ha patit l’Ajuntament del Vendrell durant els últims mesos. Concretament, l’organització comptabilitza la marxa de sis policies locals —que cobrien platges i reforçaven el servei ordinari; sis policies de la plantilla —quatre dels quals amb un cobrament pendent de 3.400 euros bruts, segons el sindicat—, i dos més, que marxaran aviat, ja que ja han optat a plaça en altres municipis.

El passat mes d’octubre, CSIF ja va alertar de la «imminent fugida massiva de funcionaris» al consistori vendrellenc, arran de «l’incompliment del conveni vigent» ja que, denuncien, els treballadors «segueixen sense cobrar els trams, els triennis i les pujades acordades des de 2009». Amb això, les diverses baixes al cos de seguretat del municipi —un total de 14 efectius— preocupen el sindicat, que veu com la delinqüència «ha augmentat en un 40% el primer semestre de l’any», basant-se en informacions del Ministeri de l’Interior.

Des de la CSIF el Vendrell expliquen que es tracta d’una «problemàtica que dura massa i que sembla no importar a les persones elegides per esmenar-ho» i afegeixen que «volem posar de manifest la manca de resposta i de seriositat d’aquest Ajuntament, el qual es dedica a manifestar que les queixes dels treballadors són ‘fake news’». Els treballadors, sentencien, «senten que viuen en una constant presa de pèl».

Segons el sindicat, l’Ajuntament del Vendrell té una assegurança de vida per a la Policia Local de 6.000 euros, «la policia de Tarragona amb una assegurança més baixa, quedant anys llum dels cossos policials i consistoris limítrofs, que ronden una mitjana de 80.000», denuncien. Per l'organització, es tracta d'una pòlissa «que ve des de fa 30 o 35 anys i que no s’ha actualitzat.

Davant d’aquest reclam, el consistori del Baix Penedès va proposar elevar la pòlissa fins als 30.000 euros, una mesura que el sindicat considera «insuficient», fet que es va debatre i aprovar al Ple. Tot i això, apunta CSIF, tot i ser «del tot insuficient», aquest augment «encara no s’ha fet efectiu i segueix en un calaix».

«Els cossos de seguretat tenen una professió d’alt risc i mentre aquests policies es juguen la vida, el consistori destina els diners dels seus contribuents a incorporar nous càrrecs de confiança i augmentar els sous dels regidors», argumenta l’organització.

«Ens hi deixarem la pell»

Amb tot, des del sindicat de funcionaris han volgut transmetre a la ciutadania «un missatge de tranquil·litat ja que, com a professionals, ens deixarem la pell i intentarem que no pateixin les conseqüències d’aquesta nefasta gestió, pel que fa a la seguretat pública».