Els sindicats i la patronal acorden apujar els salaris mínims a tots els treballadors

Ho ha confirmat la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, la socialista Magdalena Valerio

Imagen de archivo de Magdalena Valerio.
La nova ministra de Treball espanyola, Magdalena Valerio | PSOE

El president Pedro Sánchez ha aconseguit una de les seves grans victòries, i és que la seva ministra de Treball, Migració i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha anunciat que les organitzacions empresarials i els sindicats han tancat aquest passat dilluns, 25 de juny, un preacord sobre els salaris. En concret, Valerio ha assegurat que es tracta d'una notícia molt bona «per millorar les condicions de vida dels treballadors, i incrementar les cotitzacions a la Seguretat Social». 

Segons ha explicat la ministra socialista, aquest preacord inclourà un increment salarial «d'aproximadament» un 2%, més un component addicional d'un punt per any els pròxims tres anys. A més a més, també s'ha aconseguit fixar el salari mínim en els 14.000 euros anuals. 

Una bona notícia per al sistema públic de pensions

La ministra Magdalena Valerio també ha indicat que el preacord tindrà un impacte més que positiu sobre les pensions, ja que hi haurà més ingressos per cotitzacions, i això implica una garantia del poder adquisitiu compatible amb l'estabilitat pressupostària. 

«És compatible amb l'estabilitat pressupostària el fet que els pensionistes puguin mantenir el poder adquisitiu», ha dit Valerio, afegint que ara toca veure com es reequilibren els comptes de la Seguretat Social amb sentit d'Estat i responsabilitat, «vetllant per la sostenibilitat social del sistema públic de pensions, però també per la sostenibilitat econòmica». 

Los sindicatos y las patronales, más cerca de cerrar el acuerdo de negociación colectiva

Els sindicats i la patronal han arribat a un acord beneficiós per als treballadors  | Cedida

Millorar les condicions dels empleats, l'objectiu dels socialistes

No es tracta, però, de l'única novetat anunciada per l'executiu socialista, i és que Magdalena Valerio també ha aprofitat la seva intervenció per assenyalar que el govern espanyol té pensat dissenyar un pla amb la metodologia «participativa», que ajudi a millorar les condicions de feina dels treballadors, assegurant que l'executiu tindrà en compte el punt de vista dels agents socials i de les comunitats autonòmiques, entre altres entitats. 

«S'ha de fer un pas més enllà, i lluitar contra l'explotació laboral, que en aquests moments estan patint alguns col·lectius d'aquest país», ha insistit Valerio, assegurant que la lluita contra el frau a la Seguretat Social i la contractació irregular seran les principals vies d'actuació. 

L'acord es materialitzaria l'any 2020

L'anunci que ha fet dilluns la ministra Valerio ha arribat, malgrat tot, dues setmanes després que el mateix sindicat UGT hagi afirmat que estaven a punt de tancar un acord en el marc de la negociació col·lectiva amb la CEOE, que recolliria aquesta mateixa pujada salarial del 2%, i que els empresaris estaven disposats a fixar el salari mínim en els 1.000 euros, en catorze pagues. 

Amb tot, les organitzacions empresarials i sindicals van assenyalar que, tot i que és molt probable que l'acord sigui una realitat molt aviat, la seva implantació podria allargar-se fins a l'any 2020. 

 


Comentaris

envia el comentari