Relacionen una síndrome inflamatòria en nens amb el coronavirus

El Regne Unit ha publicat un estudi després de la mort d'un menor per aquesta nova malaltia

Imatge d'arxiu d'un desinfectant de mans
Semblava que el coronavirus no podria afectar els nens, però ens equivocàvem | CatalunyaDiari

Mesos enrere creiem que el CoVid-19 era un virus que només afectaria les persones de la tercera edat i amb patologies prèvies. Ara, setmanes després, hem pogut veure que aquesta malaltia no entén d’edats i actua de manera indiferent contra tothom.

L’Associació Espanyola de Pediatria ha alertat sobre una síndrome que podria afectar els nens que contrauen el coronavirus. Segons expliquen experts del Regne Unit, els símptomes són similars als de la malaltia de Kawasaki: una patologia que produeix inflamació a les parets de les artèries i que pot limitar el flux de sang al cor i provocar la mort.

Una síndrome que pot resultar mortal

Un equip d’experts del Regne Unit ha anunciat que aquesta nova síndrome s’ha detectat en vuit casos de menors que havien donat positiu per coronavirus.  Segons alerten els professionals britànics, tots els nens es trobaven en bon estat abans de contraure el coronavirus.

Dies després, fins a cinc d’ells va necessitar rebre ventilació mecànica. Un d’ells, l’única víctima mortal per ara, va necessitar oxigenació amb una membrana extracorpòria amb un dispositiu que s’encarrega de cor i pulmons. Va acabar perdent la vida per un vessament cerebral.

Després d’aquests casos reportats a finals d’abril, els experts van qualificar-lo com la versió més extrema de la síndrome de Kawasaki i van detectar el coronavirus en almenys 8 dels 20 nens que presentaven símptomes, a falta de realitzar-li la prova a la resta dels menors.

Diversos casos arreu del món

Però aquests casos no són únics a Europa. El Departament de Salut de l’Estat de Nova York també ha alertat sobre aquesta nova síndrome perjudicial per a nens. Així, van alertar-se de 64 casos sospitosos gairebé alhora i han denominat a aquesta nova malaltia com a Síndrome inflamatòria multisistèmica pediàtrica associada amb CoVid-19. D’aquests 64, tres han mort i 15 segueixen hospitalitzats de gravetat.

Els experts assenyalen, però, que no es pot descartar una condició prèvia en els nens que desencadenés aquesta nova síndrome, tot i que encara no tenen resultats específics sobre com afecta els menors. Així, subratllen la importància i la necessitat de realitzar més estudis sobre l’efecte del coronavirus als nens per evitar una desgràcia major encara de la que estem vivint.


Comentaris

envia el comentari