Sis consells per allargar la vida de la bateria del teu mòbil

Probablement hagis carregat l'aparell malament des de sempre

Foto d'un mòbil carregant-se
Amb aquests consells podràs allargar la vida del teu mòbil | Catalunya Diari

Carregar el mòbil és una acció que fem tots al llarg del dia i segurament més d'una vegada. Moltes persones ho fan malament, ja que fer-ho no només consisteix a endollar el mòbil i oblidar-se'n.

A continuació teniu sis consells de com evitar el deteriorament de la bateriaallargar la seva vida útil. Tot i que no és quelcom que es pugui comprovar a primera vista, les bateries dels smartphones van perdent la càrrega. És per això que us recomanem que dugueu a terme els següents passos:

Apagueu el terminal de tant en tant

Els mòbils no estan preparats per estar les 24 hores del dia dels 365 dies de l'any, és per això que l'heu d'apagar quan pugueu.

No espereu que estigui carregat al 100%. 

Les bateries de liti agraeixen que no arribem al 100% abans de desendollar-los del corrent. Segons la Batery University és millor fer una càrrega parcial fins al 98-99%.

Desconnectar la bateria quan està carregada ja no és necessari

Molts de nosaltres arribem a casa i deixem el mòbil endollat fins a l'endemà. Això hauria estat molt perjudicial fa anys però gràcies als components ja no ho és. Tot i això recomanen carregar el mòbil només quan és necessari.

Compte amb les altes temperatures

Els telèfons són molt sensibles a les temperatures. Si el teniu a prop d'una font de calor, allunyeu-lo i si li toca el sol també. Per una altra banda, si s'escalfen excessivament, vol dir que alguna cosa no va bé.

Aneu amb compte amb els carregadors barats

Diuen moltes vegades que el més barat acaba resultant més car. En el cas de comprar bateries no oficials no sempre és així i podem trobar carregadors que funcionin correctament. Encara que també en podeu trobar que alenteixin el temps de càrrega.

Carregar el mòbil diverses vegades al dia

Carregar-lo una vegada al dia és el que és habitual però, segons un estudi de la Battery University, fer-ho diverses vegades és beneficiós per la bateria. Fer-ho repetides vegades sense que arribi al 100% pot ser beneficiós, al contrari del que es pensava.


Comentaris

envia el comentari