Avui dia qualsevol ciutadà està molt familiaritzat amb les transferències bancàries. Es fan servir per a la compra de molts articles, però també per a l'abonament de rebuts. Tot i això, hi ha sis dies de l'any en què cal evitar aquesta operació.
Ara resulta molt més senzill efectuar aquest tràmit gràcies a la banca en línia. Per tant, podem oblidar-nos d'anar a la sucursal i suportar esperes. En algunes entitats fins i tot arriben a cobrar per aquesta gestió.
Però el que més ens preocupava sempre sobre les transferències és que arribessin a destí com més aviat millor i correctament. Actualment pot trigar només unes poques hores en funció del banc al qual vagin els diners. Tot i això, hi ha una sèrie de factors que condicionen aquests terminis.
NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!
Altres detalls que influeixen en la data de recepció dels diners
ING assenyala en una publicació que tant el dia com l'hora de l'enviament influiran a la data de recepció dels diners. Posen com a exemple el que passa si el client compta amb un compte nòmina i efectua una transferència nacional SEPA abans de les 13.00 hores. Aclareixen que arribarà el mateix dia i sense cost.
Passarà el mateix quan es tracti d'una transacció a una destinació SEPA de la Unió Europea. Els diners també es rebran el dia quan l'import no superi els 50.000 euros i s'executi l'operació abans de les 10.30.
El període de recepció de la transferència també queda condicionat a altres elements. Es tindrà en compte si la gestió es va fer de manera presencial o telemàtica, a més de la localitat d'origen. També hi entren en escena altres factors com els països d'origen i destí, i les entitats bancàries implicades.
Els dies que cal evitar per fer les transferències
Però el que poden desconèixer molts clients són els dies menys adequats per fer les transferències. Tal com revela aquest banc, a l'any hi ha sis dies considerats inhàbils per fer aquestes operacions.
Es tracten de jornades festives que també se celebren a altres països d'Europa. En aquest cas es refereixen a «Any Nou, Divendres Sant, Dilluns de Pasqua, el Dia del Treballador, Nadal i 26 de desembre», recull Las Províncias.
Val a dir que no seran els únics dies de l'any en què les transferències s'endarreriran al lliurament. El mateix passarà també durant els dissabtes i festius, considerats inhàbils per part de les entitats financeres.
Des d'ING també fan un aclariment sobre els dies festius i les transferències bancàries. Expliquen que les operacions realitzades «des de sucursals o caixers automàtics» queden condicionades a un factor. «Els dies hàbils corresponen a la localitat on s'hagin obert els comptes d'origen i destí dels diners», apunten.
Una altra cosa ben diferent és quan aquesta gestió s'ha fet mitjançant comptes de bancs digitals. Es consideren dies hàbils els de la «localitat on hi ha la seu social de l'entitat».
Quan triguen a arribar les transferències
El portal financer Helpmycash.com ofereix més detalls sobre els terminis de transferències. L'ordinària, que és la que solen executar la majoria de les entitats, triga un dia aproximadament quan és nacional. A les internacionals s'ampliarà el període de dos a cinc dies.
Algunes companyies posen a disposició dels clients les transferències immediates. Els diners arriben a destí en només 10 segons, encara que comportarà uns costos addicionals.
Per la seva banda, la darrera proposta són les urgents. Es fa a través del Banc d'Espanya i comptarà amb un recàrrec sobre la transferència ordinària. Això sí, permet disposar dels diners a destinació en unes hores.