Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'esdeveniment 'Som Turisme', del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, on s'han lliurat el Premi Jordi Cartanyà

Sis iniciatives turístiques impulsades durant la pandèmia, premiades per la Diputació de Tarragona

Són tres propostes del Camp de Tarragona i tres de les Terres de l'Ebre

Sis propostes turístiques nascudes durant la pandèmia han rebut el reconeixement del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Són El Tast Clandestí, Respira Montblanc, l'Estació Nàutica de la Ràpita, Neo Travel, Navegacions Tortosa i Camins Km0, que han guanyat el Premi Jordi Cartanyà, el qual enguany ha volgut reconèixer aquelles iniciatives empresarials impulsades pel sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre en el marc de la Covid-19.

Els guardons s'han lliurat el migdia d'aquest dijous, 10 de desembre, en un esdeveniment sota el nom de 'Som Turisme', creat per reconèixer i donar suport al sector turístic tarragoní. En l'acte hi han participat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la presidenta del Patronat de Turisme, Meritxell Roigé, i la vicepresidenta del Patronat, Camí Mendoza. L'acte ha comptat amb una xerrada del conferenciant motivacional, escriptor i consultor Carlos Andreu Pintado, qui ha ofert una xerrada sota el títol 'Ressorgir després de la tempesta'

Les sis propostes guanyadores reben 5.000 euros cadascuna

Enguany la Diputació de Tarragona ha redissenyat el Premi Jordi Cartanyà, amb una dotació total de 30.000 euros, i ha reconegut un total de sis iniciatives empresarials de la demarcació, que han rebut 5.000 euros cadascuna. A la convocatòria s'hi van presentar un total de  32 projectes d'arreu del Camp de Tarragona i l'Ebre. 

En la categoria de 'Millor proposta innovadora i creativa que contribueixi a un desenvolupament turístic sostenible' han estat reconeguts El Tast Clandestí, de Deltebre, una experiència enoturística adaptada a la Covid-19, en un espai obert i els productes degustats de proximitat, i Respira Montblanc, un projecte coral, en el qual participen 23 empreses de Montblanc i entorn. Aquesta proposta va sorgir durant el confinament i pretén millorar l’oferta turística de la destinació, aglutinant i posant al servei del visitant de manera accessible i senzilla les experiències turístiques del municipi.

Pel que fa a la categoria de 'Millor proposta d'eines i aplicació de noves tecnologies per a la comercialització turística', els premiats són l’Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita, per la seva landing page (pàgina d'inici enfocada en convertir visitants en potencials clients) que estimula la venda d’experiències nàutiques com a regal a través de codis QR, i Neo Travel, de Reus, pel desenvolupament d'un nou producte en línia adreçat al públic final.

Finalment, en la categoria de 'Millor creació de noves experiències turístiques’ s'ha guardonat Navegacions Tortosa, que han adaptat els seus serveis a la situació amb una nova embarcació amb menys calat per poder continuar amb els recorreguts, i Camins Km 0, de Valls, un projecte cooperatiu i en xarxa que fomenta l’activitat econòmica sostenible a l’Alt Camp, promovent experiències turístiques basades en els productes km0, cultura local autèntica i la descoberta del territori.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha reiterat, durant l'acte celebrat aquest dijous, el suport de la institució al sector. «Des de la Diputació de Tarragona continuarem fent costat tant a les empreses turístiques com als municipis, grans i petits, invertint en una promoció positiva. La crisi causada per la Covid-19 ens repta a convertir aquest escenari, abans mai imaginat ni desitjat, en un nou futur que requereix el compromís de totes les institucions, i també de l'àmbit privat», ha assegurat Llauradó. Per la seva part, la presidenta del Patronat de Turisme, Meritxell Roigé, ha assenyalat que l'acte de lliurament dels guardons «és un agraïment per tot el vostre esforç i un reconeixement pel fet d’haver donat el millor de vosaltres en el pitjor escenari imaginable. Els Premis Jordi Cartanyà que avui lliurem són una mostra de l’originalitat, la innovació i el talent que genera el nostre territori i la seva gent».