Una persona treient sabó de mans d'un pot

Els 6 senzills passos per fer el teu gel antibacterià casolà

Ingredients, estris necessaris i passes per un gel de primera qualitat

En plena pandèmia de coronavirus i cada cop més preocupats per la nostra salut, un dels productes que més ràpidament s'estan esgotant a les botigues són els gels antibacterians per les mans. Després de popularitzar-se com un bon substitut pel rentat amb sabó i aigua, s'ha disparat la seva demanda. Per això no es mala idea aprendre a fer-ho de manera artesanal  a casa per evitar possibles contagis i tenir una bona higiene. I realment es pot  aconseguir seguint uns senzills passos i amb uns ingredients fàcils d'aconseguir.

Ingredients

  • 90 ml d'alcohol etílic 70° GL.
  • 3/4 de culleradeta de carbopol, que s'aconsegueix fàcilment en drogueries.
  • 1/4 de culleradeta de glicerina pura, de venda en qualsevol farmàcia.
  • 1/4 de culleradeta de  trietanolamina, igualment disponible en drogueries.

Estris

  • Bol de vidre amb capacitat d'1 litre
  • Colador  de malla fina
  • Flamera o recipient petit de vidre
  • Agitador de globus
  • Envàs de plàstic amb tapa de botó a pressió amb capacitat de 100 ml
  • Tassa i culleres mesuradores

6 passos fàcils per fer gel antibacterià

Un cop tenim els estris i productes necessaris per fer-ho, és molt fàcil aprendre a fer un gel antibacterià casolà i artesanal. Només has de seguir els sis passos que tens a continuació. 

Ficar el carbopol

Primer, prenem el colador de malla fina i el col·loquem sobre el recipient de vidre. En el colador, aboquem el carbopol i l'anem pressionant amb una cullera, intentant remoure els grumolls, fins a polvoritzar-lo completament.  Per fer el gel antibacterià casolà correctament no han de quedar  residus.

Agregar l'alcohol

Una vegada  polvoritzat el carbopol, en un bol a part, buidem l'alcohol i fiquem de mica en mica l'alcohol mentre es barreja fortament amb l'agitador de globus. És important fusionar bé els elements per fer el gel antibacterià casolà.

Agregar la glicerina

Un cop barrejats l'alcohol i el carbopol gràcies a l'agitador de globus, hem d'introduir la  glicerina i agitar-la. Ara suaument, hem d'anar incorporant-ho a la barreja tan bé com sigui possible per fer el gel antibacterià casolà.

Incorporar la trietanolamina

Una vegada que es tingui una mescla uniforme per a fer el gel, s'ha d'agregar  gota a gota la trietanolamina, agitant novament de manera suau amb el globus. És necessari estar segurs que no s'apreciïn cap mena de grumolls, així a poc a poc la mescla s'anirà convertint en gel.

Comprovar la consistència de l'alcohol en gel

Si es nota que el gel té una  consistència massa espessa, hem d'agregar alcohol, sense oblidar-nos d'agitar, fins que s'aconsegueixi una consistència gelatinosa. Però abans de continuar amb l'alcohol, per corroborar la consistència, és ideal que es dilueixi una mica d'essència que hàgim triat per a aromatitzar el nostre gel hidroalcohòlic casolà.

Ficar a una ampolla el gel

Finalment, s'ha d'abocar la barreja en una ampolla amb dispensador o amb  tapa reguladora.  Tancar fermament i guardar en un lloc a temperatura ambient per a poder disposar del producte quan es desitgi.

En realitat, aprendre com fer gel és un  procediment molt senzill, encara que no moltes persones el sàpiguen. Fer gel no només ens estalvia  viatges al supermercat, sinó també gairebé un 50% del preu del producte comercial.