La situació a les escoles catalanes: més de 20.000 confinats i un centre completament tancat

Els positius acumulats declarats són 28.992

Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona
Els grups escolars confinats han pujat respecte a aquest dimarts   | ACN

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 és de 896, 15 més que en el balanç d'aquest dimarts. Segons les dades del Departament d'Educació, representen l'1,24% del total. Hi ha 21.890 persones confinades, 598 més que en el balanç anterior. D'aquestes, 20.833 són alumnes, 1.023 docents i personal d'administració i serveis i 34 personal extern.

En els darrers deu dies s'han confirmat 2.183 positius, 1.992 entre alumnat, 183 entre docents i personal d'administració i 8 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 28.992, 213 més que en el balanç anterior. Actualment hi ha 1 centre completament tancat a Catalunya: l'Escola de Salàs de Pallars-ZER Pallars Jussà de Salàs de Pallars.

 

El Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència reclama «el dret» a estar informats de les mesures de la Covid-19

El Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència de Catalunya (CNIAC) reclama el dret a estar informats de les mesures que els governs prenen contra la Covid-19. Així es van expressar aquest dissabte els seus representants, que van celebrar el Dia universal dels Drets dels Infants en un acte telemàtic i presencial en format reduït.

En aquesta mateixa commemoració, el CNIAC va fer lliurament del premi de reconeixement de la infància i l'adolescència al programa televisiu Club Super 3 per la «força» i «capacitat» per defensar els drets dels infants «en uns moments tan difícils com els que hem viscut aquest any», així com per haver «inspirat i ajudat milers de persones». Durant l'acte un dels representants del CNIAC va llegir el Manifest en defensa dels drets dels infants i dels adolescents, que va ser redactat amb la col·laboració dels diferents Consells Territorials mitjançant el recull d'opinions dels infants i adolescents dels diferents municipis.

El manifest d'enguany –que té una versió més extensa i una de resumida per a infants de 3 a 7 anys- va estar molt centrat en el coronavirus. D'aquesta manera, es va desenvolupar en quatre eixos: l'adaptació de les escoles, la seguretat dels infants i els adolescents, els sentiments que ha generat la situació i el període de confinament. A la vegada planteja una sèrie de reivindicacions, com per exemple més empatia amb els alumnes, més material sanitari i també que les persones adultes tinguin més en compte què necessiten els infants i adolescents.

El Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya està format per una cinquantena d'infants i adolescents d'arreu del territori d'entre 8 i 17 anys. La seva creació s'emmarca en els articles 27 i 34 de la Llei 14/2010, del 27 de maig, dels drets i les oportunitats de la infància i l'adolescència a Catalunya, on es reconeix el dret de participació dels infants i els adolescents.

Entre d'altres funcions, el CNIAC representa els interessos i els punts de vista de la infància i l'adolescència de Catalunya, vetlla pel compliment i el desplegament de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant i promou l'associacionisme i la participació democràtica dels infants i els joves.


Comentaris

envia el comentari