Coronavirus 2020

La situació de l'Hospitalet preocupa després de registrar-se 300 contagis

L'alcaldessa ha comparegut aquest migdia en roda de premsa per explicar les noves mesures

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat,  Núria Marín, ha informat que ara per ara hi ha  300 casos actius de coronavirus a la ciutat, respecte als 107 comptabilitzats aquest cap de setmana, i ha assegurat que «el volum d'infectats comença a ser important».

En roda de premsa aquest migdia, Marín ha comparegut per  explicar les mesures que es prendran a partir d'ara per controlar l'epidèmia. L'alcaldessa ha lamentat que la informació de les dades és poc precisa i que aquesta va variant en funció dels diversos criteris tècnics.

La procedència dels contagis és diversa

Després de negar que es  partís d'una xifra de 30 casos, com es va dir en un començament, ha volgut puntualitzar que «la procedència del contagi és diversa. No és una família ni un bloc, hi ha una certa disseminació», ja que una part dels contagis al Club de Polo de Barcelona també són positius de l'Hospitalet.

Cal recordar que l'Hospitalet de Llobregat és la segona ciutat més poblada de Catalunya i és la que té un dels brots que més preocupa al Govern. Ara, des de la Generalitat i l'alcaldia s'estan buscant mesures, ja que segons ha alertat Marín, si l'evolució de la ciutat és negativa, podria afectar de forma directa a la resta de municipis del seu entorn: «Estem en una situació difícil, cal un toc d'atenció a tota la ciutadania» ha demanat.

El barri de Torrassa, un dels més afectats

Un dels barris més afectats del municipi és la Torrassa, que acumula 37 persones infectades, quan fa set dies només n'hi havia quatre. Les persones pertanyen a diversos nuclis familiars i una desena d'elles estan vinculades a una residència de gent gran del barri, vuit usuaris i dos treballadors. Tots els casos, segons les autoritats, són asimptomàtics. Altres barris de l'Hospitalet, com Collblanc i La Florida també han registrat brots de la Covid-19.

El brot al barri de la Torrassa no ha sorprès els seus veïns, segons expliquen diversos d'ells en declaracions al diari 'El Periódico'. «Es veia venir», afirma Juan José, veí de la plaça Espanyola, al citat mitjà, que afegeix que «no s'han complert els protocols ni durant l'estat d'alarma. Hi havia dies que la gent es reunia a la plaça a la nit per beure». Lamenta la falta d'actuacions per part de les autoritats, alhora que assegura que els Mossos i la Guàrdia Urbana «fan el que poden».