El socialista José Montilla visita a Jordi Cuixart a Lledoners

La visita del polític ha estat a títol personal i, en cap cas, ha anat en nom del seu partit

Cuixart
Jordi Cuixart està pres al centre de Lledoners | CatalunyaDiari.cat

L'expresident socialista de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha visitat aquesta setmana al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a la presó de Lledoners.

Segons ha avançat 'La Vanguardia', la visita de Montilla ha estat a títol personal i, en cap cas, ha anat en nom del seu partit o de qualsevol identitat política. Aquesta no és la primera visita que protagonitza el socialista a la presó per a veure els líders independentistes.

No és la primera visita de Montilla a la presó

De fet, l'any passat quan encara era senador per designació autonòmica i els presos estaven sense en presó provisional, també va voler traslladar-se fins al centre penitenciari per a tenir una trobada formal amb ells. Montilla sí que ha manifestat en altres ocasions la seva opinió sobre la pena de presó pels polítics catalans. 

De fet, es va posicionar públicament sobre la sentència del Tribunal Suprem pels fets de la tardor de 2017 a Catalunya, tot dient que la imposició de penes va ser «dura». Tanmateix, va qualificar el període de presó provisional de «discutible i excessiu». 

 

La visió del socialista sobre els polítics presos

Finalment, Montilla va assegurar que: «El millor que podem fer en favor dels presos i de llurs famílies és no afegir més patiment al patiment. Els condemnats no haurien de convertir-se ni en un ariet per a la confrontació, ni uns ostatges per a la defensa o la crítica d'una causa, per més legítima que aquesta sigui».

La visita de Montilla recorda a la d'altres líders socialistes com els alcaldes de Cornellà i Sant Joan Despí, Antonio Balmón i Antoni Poveda, així com el diputat en el Parlament, Carles Castillo, i el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni.

El socialista José Montilla va ser president de la Generalitat | Cedida

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari