Un grup de socis del Barça proposen retirar la samarreta d’Urdangarin del Palau

La plataforma 'Manifest blaugrana' vol aconseguir 3.200 firmes per introduir aquest assumpte en l’ordre del dia de la pròxima junta del F.C. Barcelona

Iñaki Urdangarin
Iñaki Urdangarin, en una imatge d'arxiu   | CatalunyaDiari.cat

Hores més que baixes per Iñaki Urdagnarin. Un grup de socis del F.C. Barcelona, integrats a la plataforma ‘Manifest blaugrana’, han informat que al llarg de les pròximes setmanes tiraran endavant una campanya per reunir firmes perquè el club blaugrana retiri la samarreta d’Iñaki Urdangarin que penja al Palau Blaugrana.

L’escenificació judicial i l’empresonament de l’exduc de Palma a Brieva, a Àvila, ha acabat comportant que ‘Manifest blaugrana’ s’hagi plantat per intentar retirar una samarreta que penja a l’emblemàtica paret del Palau Blaugrana des de l’any 2001. Quan, de fet, Urdangarin va abandonar la pràctica de l’handbol.

Les 3.200 firmes que podrien enfonsar Urdangarin

‘Manifest blaugrana’ ho té clar. El propòsit de la formació passa per intentar reunir un total de 3.200 firmes per part dels socis —el que significaria un 3% de la massa social blaugrana— per poder introduir aquest assumpte en l’ordre del dia de la pròxima junta del F.C. Barcelona que se celebrarà el proper 21 d’octubre.

Imatge del dia que el Barça va retirar la samarreta amb el '7' d'Urdangarin
Imatge del dia que el Barça va retirar la samarreta amb el '7' d'Urdangarin | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, doncs, cal recordar que ‘Manifest blaugrana’ basa la seva acusació en el fet que Urdangarin va ser culpat de frau fiscal i fa uns mesos va ingressar en el penal de Brieva per complir una pena de cinc anys de presó.

El Barça, en contra de la retirada de samarreta

Així ho va confirmar el portaveu del club blaugrana, Josep Vives, el passat 28 de febrer. En nom del club, el mateix Vives va explicar que no tenien pensat retirar la samarreta d’Urdangarin del Palau Blaugrana perquè es considerava que es retia homenatge als seus mèrits esportius, i no a qüestions alienes i referents a la corona espanyola.

«Iñaki Urdangarin té la seva samarreta retirada com altres jugadors i això és en funció dels seus mèrits esportius en el club. I els seus mèrits esportius són inqüestionables», va comentar aleshores el mateix Vives.


Comentaris

envia el comentari