Sol Daurella, presidenta de Coca-Cola European Partners, la més rica de Catalunya

L’empresària catalana es troba a la posició número onze de la llista de Forbes amb 1.600 milions d’euros

Sol Daurella, presidenta de de Coca-Cola European Partners, és l'empresària més rica de Catalunya
Sol Daurella, presidenta de Coca-Cola European Partners, és l'empresària més rica de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

Sol Daurella, l’empresària més rica de Catalunya. ‘Forbes’ ha publicat aquest dimarts la seva llista de les persones més riques d’Espanya, encapçalada per Amancio Ortega –amb 63.000 milions d’euros– i la seva filla Sandra –amb 6.000–. Entre les deu primeres posicions no es troba cap fortuna catalana, però a l’onzena està la presidenta de Coca-Cola European Partners, amb un patrimoni de 1.600 milions d’euros, 400 milions més que l’any passat.

Sol Daurella, la més rica de Catalunya

Daurella va néixer a Barcelona l'any 1966, va estudiar a Suïssa i a Berkeley (Califòrnia), i pertany a una gran família d’empresaris, ja que tant el seu pare com el seu avi ho eren, i la part materna es dedicava a la indústria tèxtil. El 1951 van aconseguir la llicència per embotellar i distribuir Coca-Cola a Espanya. Ara, ella és la presidenta i també s’encarrega de la distribució de les càpsules de cafè Nespresso, a més de ser accionista del Banco Santander i del Banc de Sabadell.

Per altra banda, Daurella és cònsol honorària d’Islàndia a Barcelona, membre de la junta del Cerclre d’Economia de Barcelona, presideix el consell d’administració del teatre Nacional de Catalunya i és patrona del Palau de la Música Catalana, entre moltes altres fundacions. A més, està casada amb Carles Vilarrubí i Carrió, directiu del Futbol Club Barcelona, propietari de l’empresa Oxer Sport i vicepresident de Rotschild España.

L’empresària també ha rebut la Creu de Sant Jordi, l’any 2016, per la seva contribució a la internacionalització de l’economia catalana, tot i que va estar envoltada de polèmica per la seva negativa a etiquetar en català. Per tant, Sol Daurella s’ha posicionat com la fortuna més gran de Catalunya, passant de la posició 23 a l’11 en la llista de ‘Forbes’, gràcies a l’increment del 7% dels ingressos de la seva empresa Coca-Cola European Partners.

Les deu fortunes catalanes

Així, les deu primeres fortunes de Catalunya són Sol Daurella, presidenta de Coca-Cola Europeans Partners; Manuel Lao, expropietari de Crisa; Isak Andic, president de Mango; Thomas Andrés Meyer, propietari de Desigual; Jorge Gallardo, president d'Almirall; Alberto Palatchi, expropietari de Pronovias; Manuel Puig, vicepresident de Puig; Carmen Daurella, accionista de Coca-Cola European Partners; Ricardo Portabella, accionista Alantra Partners; y Núria Roura, accionista de Grifols.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari