Solar en desús, Rambla Vella

El solar dels 'mil' projectes a Tarragona

L'última proposta per a l'espai en desús a la cantonada entre la Rambla Vella i el carrer Rere Sant Domènec és que sigui un aparcament de motos i bicicletes

En la cantonada del carrer Rere Sant Domènec amb la Rambla Vella, s’hi ubica un solar de propietat municipal que des de fa molts anys està en desús i que està ‘tancat’ per una cadena. Aquesta circumstància ha fet que els diferents partits polítics i governs de l’Ajuntament de Tarragona hagin volgut donar-li diversos usos.

 

L’últim a sumar-se la llista ha estat Junts x Tarragona, que a través del seu portaveu, Dídac Nadal, ha entrat una petició a Alcaldia en què demana que «mentre al solar no s’hi construeixi res, l’espai sigui un aparcament per a motos i bicicletes; i que s’hi traslladin els contenidors de superfície de la Rambla Vella», que actualment estan al costat de la parada d’autobús de Sant Francesc.

 

 

Abans de la petició de Dídac Nadal, va ser Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), partit majoritari de l'actual l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona, el que va demanar que el solar es convertís en aparcament de motos, per tal de pal·liar la manca de places. Era el mes de juny de 2017.

 

Però abans d’aquestes dues propostes per convertir el solar en aparcament de motocicletes, es van anunciar altres projectes per a aquest espai des del govern municipal, aleshores en mans dels socialistes.

 

Ni Museu de la Setmana Santa, ni oficines municipals

L’abril de l’any 2011, el llavors alcalde Josep Fèlix Ballesteros, que governava en coalició amb Esquerra, va presentar l’avantprojecte del Museu de la Setmana Santa, que s’ubicaria al solar buit de la Rambla Vella. L’equipament seria un edifici de 850 metres quadrats i tres plantes. L’anunci es va acompanyar d’un calendari que fixava l’obertura del museu en un termini de dos anys. El 2014, tres anys després de l'anunci, aquest projecte va quedar descartat i s’anunciava que l’Església de Sant Agustí seria la seu del Museu de la Setmana Santa.

 

Museu de la Setmana Santa de Tarragona
Imatge virtual del Museu de la Setmana Santa de Tarragona, presentat l'any 2011. | Cedida

 

Amb el projecte museístic al solar de Rambla Vella en un calaix, l’octubre de 2015 el Govern municipal socialista va fer pública l’aposta per construir un nou edifici d’oficines municipals a la Rambla Vella. El conseller d’Urbanisme del moment, Josep Maria Milà, anunciava la voluntat de traslladar els serveis i treballadors de la Rambla Nova al nou equipament de la Rambla Vella, per tal d’estalviar més de mig milió d’euros anual en lloguer.

 

Dos anys després, el març de 2017, durant la inauguració de les obres de remodelació del Palau municipal, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, que governava llavors amb PP i Units per Avançar, refermava la voluntat de construir un nou edifici d’oficines al terreny de la Rambla Vella, unificant totes les dependències municipals en un mateix indret. Dos anys i mig després, Ballesteros ja no és alcalde i el solar continua 'tancat' amb una cadena i en desús.