Solsona publicarà a les xarxes socials fotos dels cotxes mal aparcats

L'any passat, la Policia Local va realitzar 952 serveis relacionats amb disciplina viària, guals i estacionaments

Cotxes mal aparcats a Solsona
Cotxes mal aparcats a Solsona | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Solsona ha posat en marxa la campanya 'Ni dos minuts!' i, en una primera acció comunicativa, es publicaran fotos de vehicles mal aparcats a les xarxes socials del consistori. 

Cotxes envaint parcialment una vorera, aparcats sobre illetes, passos de vianants, en zones de càrrega i descàrrega i en places reservades per a persones amb mobilitat reduïda són algunes de les imatges que es difondran amb l'etiqueta #ni2minuts. Així mateix, es proposa a la ciutadania a publicar fotos similars amb la mateixa etiqueta. 

La finalitat és conscienciar

L'alcalde i responsable de Governació, David Rodríguez, deixa clar que «la finalitat de l'acció no és denunciar ni sancionar, sinó conscienciar». «Si amb això aconseguim dissuadir els conductors d'una mala praxi, la campanya ja estarà justificada», afegeix Rodríguez.

L'any passat, la Policia Local va realitzar 952 serveis relacionats amb disciplina viària, guals i estacionaments, una xifra que representa el 58 per cent del total de gestions dutes a terme en matèria de trànsit al llarg del 2018. Pel que fa a denúncies de trànsit, se'n van interposar un total de 1.212 per mals aparcaments en àrees d'estacionament regulat (zones blaves i verdes) i per incompliments de l'Ordenança municipal de circulació, que equival al 98 per cent del total. Les multes van des dels 90 euros fins als 200.

Un cotxe mal aparcat a Solsona
Un cotxe mal aparcat a Solsona | LleidaDiari.cat

 

La culpa de les presses

Josep Garcia, cap de la Policia Local, ha constatat la necessitat de conscienciar els conductors solsonins perquè «majoritàriament estem acostumats a desplaçar-nos amb cotxe a tot arreu» i això fa que a vegades es tendeixi a «deixar el vehicle d'una forma incorrecta per les presses pensant que per dos minuts no passa res». «Ens n'hem de desacostumar», sentencia.

Per això es recordarà que aparcar malament, per poc temps que sigui, té conseqüències que perjudiquen els altres usuaris de la via pública: barrar el pas a vianants, deixar sense lloc per estacionar a conductors amb mobilitat reduïda, restar visibilitat en cruïlles o passos de vianants i posar en perill els altres. Tot i que seran eminentment visuals, les campanyes de Solsona més cívica també es podran sentir per Solsona FM.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari