Ciutadans a Tarragona

Segueix l'esbandida a Cs Tarragona: Sonia Orts i José Luís Calderón abandonen el partit

Orts era fins ara la líder de la formació del partit tarragoní

Segueix el degoteig de baixes al grup municipal de Cs a l'Ajuntament de Tarragona. En un comunicat que ha fet públic la fins ara líder de Ciutadans a Tarragona, SoniaOrts, ha donat a conèixer que s'ha donat de baixa com a afiliada de la formació després dels vuit anys de militància. Els motius els explicarà en una roda de premsa aquest migdia, tot i que en un escrit ha avançat que se sent «enganyada i decebuda» amb Ciutadans: «He intentat que Cs canviï, però Cs no canvia. No puc seguir traint les persones que em van votar» ha explicat molt contundent. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Així doncs, Orts passarà a formar part del grup de noadscrits a l'Ajuntament de Tarragona. JoséLuísCalderón, altre membre del partit, també s'ha donat de baixa tot i que no ha fet públics encara els motius. Cal recordar que just ahir es va celebrar el ple en què Lorena de la Fuente va prendre possessió com a nova regidora del grup de Ciutadans en substitució de Rubén Viñuales, el qual va abandonar la formació taronja per unir-se al PSC.

La fallida moció de censura i la marxa de Viñuales, possibles motivacions

Des del mes de desembre de l'any passat corria la brama que, al grup municipal de Ciutadans, hi havia mala maror. De fet, fonts del saló de plens han explicat a aquest mitjà que «la Sònia no estava al corrent, ni de la marxa de Viñuales al PSC, ni dels moviments que hi havia sobre la moció de censura». A més a més, aquestes mateixes fonts consultades han assegurat que «la relació entre Orts i l'altre regidor, José Francisco Dominguez, és molt millorable». La llista que va fer Rubén Viñuales, l'any 2019, per intentar aconseguir l'alcaldia, ha quedat desmantellada per les males relacions, tant amb la direcció catalana com pel que fa al grup municipal. 

Orts ha ofert, acompanyada per José Luís Calderón, una roda de premsa on ha explicat els motius que l'han dut a fer aquest pas. Bàsicament, la  dimitida consellera  de Ciutadans ha assegurat que no hi ha coherència entre el que predica la formació taronja i el que fan: «Defensen llistes obertes, evitar la duplicitat de càrrecs i no compleixen aquestes coses amb les quals estic d'acord. Crec en l'ideari de Ciutadans, el trobo correcte».