IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

URGENT

🚑 La pandèmia segueix fora de control a Espanya amb 13.873 nous contagis

Sorea ofereix recursos interactius perquè els més petits aprenguin sobre la importància de l'aigua

Una iniciativa pels nens i nenes que es troben a casa, coneixements i pedagogia sobre la importància de l'aigua en la nostra vida i pel nostre planeta

Imatge de tres infants jugant a la tablet
L'Efecte Blau és un dels projectes de compromís amb les persones i amb el medi ambient de Sorea | Cedida

S'estan vivint uns dies d'incertesa general a causa de la pandèmia per la Covid-19, l'estat d'alarma ha fet que tots els nens i nenes d'aquest país s'hagin de quedar a casa, confinats i sense poder anar a l'escola. Un fet que costa de dinamitzar i més si els pares i mares estan a casa fent teletreball. Són moltes les iniciatives educatives i pedagògiques que han nascut a les xarxes, per tal de dinamitzar aquesta situació i fer-la més suportable, tant pels infants, com pels pares i mares. Sorea, l'empresa encarregada de gestionar els serveis relacionats amb el Cicle Integral de l'Aigua a Catalunya, s'ha sumat a la proposta oferint tots els seus recursos per centres educatius a la disposició gratuïta del públic. Una manera d'aprendre i introduir matèries de conscienciació mediambientals al ritme de l'alumnat.

L'Efecte Blau: la millor formació sobre la importància de l’aigua

L'Efecte Blau és un dels projectes de compromís amb les persones i amb el medi ambient de Sorea. Per contribuir a rebre la millor formació sobre la importància de l'aigua en la nostra vida i pel nostre planeta, mentre l'alumnat es diverteix i gaudeix. En el seu web trobem una plataforma dedicada a una sèrie de recursos interactius amb els quals es pot aprofundir en l'immens oceà del coneixement sobre l'aigua. Habitualment aquests recursos estan pensats pels centres formatius i les escoles, però a causa d'aquesta situació excepcional, els ha obert de manera que tots els nens i nenes puguin fer-ne ús durant aquests dies d'estada a casa.

Recursos interactius per aprendre sobre l'aigua

Una manera d'aprendre al ritme més adequat, per a cada nen i nena, a través d'una interfície molt dinàmica que permet interactuar amb temes i curiositats del sector de l'aigua. Aquests recursos d'aprenentatge els podreu torbar en el web de l'Efecte Blau de Sorea i tenen diferents formats per no caure en la monotonia, com per exemple, un 'Quiz de L’Efecte Blau', on trobareu totes les respostes sobre l’aigua; un test interactiu 'L'aigua és un bé escàs' per saber la cura que hem de tenir amb l'aigua que fem servir; el cicle natural de l’aigua, per aprendre amb cada fase del cicle natural de l’aigua a mesura que cliques sobre una il·lustració animada; o bé un joc per demostrar el coneixement de totes les fases i processos per on passa l’aigua, des que l’agafem dels rius i altres fonts fins que la retornem al medi natural. Sens dubte, una oportunitat per aprendre, mentre ens 

Recursos pedagògics sobre l'aigua per practicar a casa

L’Efecte Blau també posa a l'abast del públic un recull de recursos pedagògics que et permetran sensibilitzar l’alumnat vers la importància de l’aigua i la conscienciació mediambiental. En aquest enllaç trobareu dinàmiques d’allò més diverses per fer a casa, amb les quals els més petits i petites aprendran mentre es diverteixen. A través d'experiments sobre com es forma la pluja o bé amb un joc per saber com ens arriba l’aigua a casa, a través d'un mapa del cicle urbà de l’aigua i les seves fases retallables.


Comentaris

envia el comentari