Dani Esteve

El sorprenent passat de Dani Esteve, el cervell de 'Desokupa'

El líder de 'Desokupa' es va treure dues carreres i parla cinc idiomes

'Desokupa' és una empresa amb sede a Barcelona que navega entre polèmiques a causa dels seus mètodes per desallotjar els pisos ocupats. Si ve la companyia afirma que ho fan de forma «lícita i legal», moltes persones posen en dubte la seva metodologia.

Malgrat ser una empresa tan coneguda, ni a les seves xarxes socials ni a la seva pàgina web hi figura l'adreça de les oficines. Des que es va fundar 'Desokupa' el major responsable, Daniel Esteve, ha rebut constants amenaces de mort.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Dues carreres i cinc idiomes

L'any 2016, Dani Esteve va decidir crear 'Desokupa', un negoci per recuperar els pisos ocupats utilitzant, segons ells, la mediació com a eina principal. No obstant això, l'empresa s'ha vist involucrada en diverses polèmiques, com ara la campanya que van fer contra una jove marroquina que va aconseguir desallotjar el pis d'una dona de 89 anys.

Dani Esteve va estudiar Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE) i és expert en arts marcials. En una entrevista per Idealista.com va afirmar que compta amb dues carreres i és capaç de parlar en cinc idiomes.  A més està format com a agent de seguretat i té molts anys d'experiència en el sector. 

Abans de crear 'Desokupa', Esteve havia treballat com a promotor de 'International Fighting Championship', que organitza actes de boxa, un esport del qual és molt aficionat tal com podem veure en el seu perfil d'Instagram. A més sempre ha donat suport a la lluita contra el càncer infantil, especialment amb l'associació 'Alberto 3 huevos', feta en honor a Alberto González, que va morir de càncer de pulmó.

Dani Esteve en l'últim mes també ha fet broma en saltar al món de la política, publicant a Instagram una imatge editada al Congrés dels Diputats. «Qui vol que aquesta foto es faci realitat, amics?» ajuntava a la publicació.

Dani Esteve llança un dard a Ada Colau

Sent la cara principal de 'Desokupa', Dani Esteve s'enfronta constantment a amenaces de mort. En el 2019, afirmava que «aquest any porto quasi 10 intents d'apunyalament, m'han disparat dues vegades i m'han posat una bomba. Surto al carrer amb una armilla antibales i sí, val la pena. M'agrada el meu treball, m'agrada sortir al carrer... El que no m'agrada és estar al despatx. M'agrada ajudar, anar amb els nois als operatius».

El nombre de polèmiques a les quals Dani Esteve s'ha vist involucrat són innumerables. La més recent ha sigut per les finques ocupades al barri de Bonanova, on l'empresa 'Desokupa' s'ha posat en mig del projecte a l'intentar interposar-se en la causa. A més, Dani Esteve ha enviat un missatge directe as Ada Colau: «Ada, vés-te'n ja. Aquesta 'tia' qui s'ha cregut que és...».