YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La ciutat de Catalunya que anuncia noves restriccions per la Covid-19

És la comarca amb un risc de rebrot més alt de tot Catalunya

L'Ajuntament de Sort ha decidit allargar una setmana més, fins al 6 d'abril, les mesures restrictives a la localitat perquè no han millorat les dades epidemiològiques de la covid-19. El risc de rebrot ha registrat un increment considerable i se situa en 3.110 punts, mentre que la taxa de transmissió és de 2,86. Així, les instal·lacions municipals seguiran tancades, per tal de reduir el màxim les oportunitats de contagi per contactes socials. L'Ajuntament també manté tancats els parcs infantils i àrees de jocs i ha suspès tots els actes organitzats des del consistori, per evitar mobilitat i reunions en llocs públics que no siguin estrictament necessaris. A l'Hospital Comarcal del Pallars hi ha set ingressats per la covid-19, dos semicrítics.

El Pallars Sobirà és la comarca catalana amb un risc de rebrot més alt de tot Catalunya superant els 2.300 punts. L'Ajuntament de Sort fa una crida a «la responsabilitat ciutadana» i demana «l'estricte compliment d'aïllament domiciliari», tal com determina Salut.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els actes estàtics i les celebracions amb aforament limitat substitueixen les processons de Setmana Santa

Les processons hauran d'esperar un any més a Catalunya. Després que el confinament obligués a cancel·lar tots els actes l'any passat, enguany la situació sanitària continua aconsellant no celebrar-les i així ho ha decidit el Procicat. Les parròquies, confraries, germandats, gremis i congregacions, però, han fet ús de la imaginació per organitzar actes que facin compatibles les mesures contra la covid i una certa activitat. En la majoria de casos s'ha optat per espectacles estàtics, com exposicions de les talles i passos. El que sí que es faran seran les misses i actes dins d'esglésies, on s'haurà de complir el 30% d'aforament. La Conferència Episcopal Tarraconense ha recordat les mesures i ha recomanat ajustar horaris pel toc de queda.

En concret, ha fet una sèrie d'orientacions per tal d'ajustar la Setmana Santa d'enguany a la situació sanitària actual. Així, s'insisteix en la necessitat de mantenir les distàncies, l'ús de mascareta i gel hidroalcohòlic i no sobrepassar l'aforament del 30%. D'altra banda, recomana convocar la Vetlla Pasqual del dissabte a una hora «oportuna» per tal que els fidels puguin complir el toc de queda de les 22.00 hores.Seguint aquestes observacions, a Barcelona no es faran les típiques processons per segon any consecutiu, però sí les celebracions litúrgiques. Entre d'altres, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, presidirà la missa de les 12.00 hores del Diumenge de Pasqua, que tindrà lloc a la Catedral de Barcelona. A més, el Via Crucis del Divendres Sant es farà a l'interior de la Catedral.A la Sagrada Família, Omella presidirà també la solemne Vetlla de Pasqua el pròxim dissabte. La basílica acollirà durant tota la setmana altres misses, també amb aforament limitat i mesures de seguretat. A més, per assistir-hi caldrà una entrada gratuïta que es pot sol·licitar a través del portal web de la Sagrada Família.


Comentaris

envia el comentari