Pla general del centre de Sort i un parc infantil totalment buit

Sort tanca equipaments municipals i parcs infantils per l'augment de contagis de Covid

A l'Escola Àngel Serafí Casanovas hi ha quaranta alumnes i dos docents confinats

L'Ajuntament de Sort ha comunicat el tancament dels equipaments municipals i la suspensió de les activitats extraescolars de forma presencial com a mesura preventiva a causa de l'augment de contagis de la Covid-19 al municipi. El consistori sortenc també ha optat per tancar els parcs infantils i ha comunicat que alguns serveis municipals es poden veure afectats per les mesures preventives adoptades per fer front al rebrot de coronavirus. Aquestes mesures tindran una durada inicial durant una setmana i es revisarà la seva vigència.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els indicadors epidemiològics del municipi del Pallars Sobirà, que té uns 2.200 habitants, són preocupants, amb un risc de rebrot de 1.028,16 punts i una velocitat de transmissió del virus, l'Rt, d'1,81. Així mateix, la incidència acumulada en els darrers 14 dies se situa en 698 casos cada 100.000 habitants. En els darrers 14 dies s'han diagnosticat 17 nous positius, deu dels quals en la darrera setmana.

Des del govern municipal de Sort s'ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana, tot demanant a tots els veïns del poble un estricte compliment de les quarantenes. En aquest sentit, cal destacar que a l'Escola Àngel Serafí Casanovas hi ha quaranta alumnes i dos docents confinats.

Sant Pere de Torelló i la Seu d'Urgell també han pres mesures

En els darrers dies han estat diversos municipis els que han pres mesures similars a les de Sort per fer front a l'increment de casos de Covid-19. Sant Pere de Torelló, a la comarca d'Osona, va tancar durant una setmana els parcs infantils, alhora que va cancel·lar les activitats programades durant una setmana seguint les indicacions del Procicat. Així mateix, també va tancar places i pistes poliesportives, així mateix es van cancel·lar les activitats esportives, extraescolars i religioses. Les mesures estan donant resultat i el risc de rebrot ha caigut 4.000 punts des del passat dimecres.

Pel que fa a la Seu d'Urgell, des del passat dijous els indicadors epidemiològics han millorat lleugerament, després que la passada setmana allargués set dies més les restriccions vigents. Tot i les mesures, el risc de rebrot està en gairebé 800 punts.