Imatge d'un poke bowl amb carn vegetal d'Heura Foods

L'startup barcelonina de carn vegetal Heura s'expandeix al Regne Unit

És el mercat més gran d'aquesta mena productes a Europa

L'startup barcelonina de carn vegetal Heura ha fet un important pas econòmic i ha començat a vendre al Regne Unit, considerat el mercat més gran d'aquesta mena de productes a Europa. Segons detalla Metrópoli Abierta, els productes es comercialitzaran mitjançant dues distribuïdores de menjar vegà: Planet Organic i The Vegan Kind, que posarà a la venda productes de pollastre 100% vegetal. Aquesta startup fabrica aliments 100% vegetals i nutritius, on el sabor, la textura i la presentació juguen un paper clau. Es presenten de diferents maneres i el seu sabor i textura recorda, segons els experts, al pollastre.

Cal assenyalar que el mercat britànic compta amb una gran indústria de productes vegetals. Està previst que l'any 2023 arribi als 1.212 milions d'euros segons la companyia d'investigacions de mercat Mintel. El consum de carn general s'ha disparat en aquest territori i l'any 2018 els estudis deien que un 65% de la població britànica en menja. 

L'empresa pensa en el Regne Unit com una aposta estratègica per tenir un impacte positiu més gran en el sistema alimentari i demostrar el valor diferencial dels seus productes a nivell nutricional. D'aquesta manera, Heura Foods consolida la seva expansió després d'entrar recentment en els mercats escandinaus i txecs. 

 

«Heura no és un substitut de la carn, sinó la seva successora»

En una entrevista a El Economista, el director executiu i fundador d'Heura explicava que «fins ara, tots els productes que es troben en un supermercat es posicionen com substituts de la carn. Nosaltres, gràcies al resultat que hem aconseguit amb la tecnologia, ens posicionem com a successors de la carn. Considerem que ofereix una experiència molt similar, carnosa i fibrosa, sense els seus problemes i amb els beneficis dels vegetals».

Colomer exposava el problema actual de la producció de carn: «Sobretot en el camp de les proteïnes, la carn és un problema des del punt de vist de l'ús dels animals com intermediaris per aconseguir aquestes proteïnes. És un model ineficient perquè la conversió alimentària és molt baixa, demanant 20 vegades més de cereals i llegums que l'aliment que s'aconsegueix en el cas de la carn de boví. Per aconseguir un kilo de carn de boví es necessiten 20 quilos de cereals i llegums per alimentar l'animal».

Per aquest motiu, l'empresa aposta per una producció 100% vegetal però que aconsegueix una textura i un sabor molt similar a carns com el pollastre. Aquesta mena de productes estan molt de moda en els darrers anys.